破產聯盟

查看: 2061|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

呢間火煱揾笨實呀

收到啲朋友講,呢間位於大x咀間x記好揾笨,加大條數

真係未試過出街食野食到報警同叫記者黎…呢間大角咀X記豬骨煲真係超級搵笨…想大家唔好去..唔好再俾佢地搵人笨…事發經過…我地一行七人去呢間X記食飯…我地叫左好多野食…埋單個時個條數係二千四百幾….但我地計左幾次都係一千七百幾…..我地叫佢解釋點解會多左七百蚊…佢即刻笠水…話可能計錯數…大家都知擺明摶你唔check單啦..每個人頭加多一舊水..痴線嫁…叫佢解釋個時佢話搵個計數入黎講..來來回回入左四五個無聊人入黎…擺明想耍我地..最過份有一個著住水靴,著住圍裙入黎話佢計咼…大佬..佢擺明係洗碗阿姐黎嫁咼…痴x線…之後我地報警…警察黎到話佢地做唔到0的乜野(又再證明的警察既冇能)…個老細之後係咁話個收銀屋企人最近唔係度, 話可能咁樣計錯數…..小(粗口)…我地話叫記者..佢就怕…減少少..減少少咁話唔好搞咁大…開頭話1500,1200,1000到最後700..我地都唔接受…最後記者黎左我地都照埋張單…希望所有人幫手傳發出去…唔好再俾呢間黑店得逞

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
而家食嘢,都係盡量去番啲食開嘅地方。
dopod123 发表于 20-2-2013 13:17
而家食嘢,都係盡量去番啲食開嘅地方。

呢類黑店大能把,以前KOWLOON CITY果間竹X又係咁PK
wahtung 发表于 20-2-2013 14:02
呢類黑店大能把,以前KOWLOON CITY果間竹X又係咁PK

手寫單, 咁落後既
wahtung 发表于 20-2-2013 14:02

我一向都無乜食乜骨煲
smallcat 发表于 20-2-2013 15:52
我一向都無乜食乜骨煲

我都唔鍾意食,好肥
smallcat 发表于 20-2-2013 15:51
手寫單, 咁落後既

好多食肆仲係用緊手寫單架,貪容易做手腳嘛
wahtung 发表于 20-2-2013 16:07
好多食肆仲係用緊手寫單架,貪容易做手腳嘛

咁做生意真係..唉, 大家心中有條數, 其實好難呃, 呃2, 3十元又無乜用, 呃得多又做衰自己個名, 何苦呢
smallcat 发表于 20-2-2013 16:13
咁做生意真係..唉, 大家心中有條數, 其實好難呃, 呃2, 3十元又無乜用, 呃得多又做衰自己個名, 何苦 ...

好多架,有時有啲飲酒客博唔你唔埋單時唔check單,到你哋真係睇單佢咪一句話:喂,老細,唔好意思,埋錯隔離張單呀
wahtung 发表于 20-2-2013 16:16
好多架,有時有啲飲酒客博唔你唔埋單時唔check單,到你哋真係睇單佢咪一句話:喂,老細,唔好意思,埋錯隔離張 ...

可能送埋個美女侍應比你
smallcat 发表于 20-2-2013 16:43
可能送埋個美女侍應比你

好難呀,最多送個洗碗婆