破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

好驚呀

舊年做左個大手術, 好彩有公司保險墊底, 自己只需要出幾萬, 咁o岩出雙糧花紅又幾萬, 同外判申請呢個數用黎找, 點知佢批得一半, 我就搵破署個官問, 佢都好好人幫我搵返外判, 搞左成個星期結果係外判"借"返另外個一半俾我找左條數先, 之後要我分期還, 外判條友好兇, 初時話如果我接受佢地offer就唔會check我, 我家陣好驚佢之後會搞我呀, 其實醫藥費到底有冇得要求架, 我有晒醫生証明, 又有單有據, 申請減上繳又唔俾, 只係話唔加就算咋
多謝分享,
醫藥費梗係有得要求啦.
唔使以小人之心驚住.

你既然找到"主任"幫拖,
"外判"更加唔會節外生枝再玩多餘野,
相反,佢仲驚過你,忌左你添.
你可否問番主任, 果筆錢唔係借唔須要分期還. 因為你冇多餘錢還羅.

你係病, 就算個官都應該判你合理支出, 外判係唔係都會凶你架喇, 一貫做法
301 发表于 6-2-2013 13:21
多謝分享,
醫藥費梗係有得要求啦.
唔使以小人之心驚住.

主任好好, 今日打俾我問返情況點, 仲叫我以後有咩問題可以再搵佢, 不過佢都講明唔可以干涉外判既"專業判斷"
smallcat 发表于 6-2-2013 17:49
你係病, 就算個官都應該判你合理支出, 外判係唔係都會凶你架喇, 一貫做法 ...

主任話如果真係唔服, 叫我試吓搵律師同法院申請.....我都唔想搞大件事, 唯有硬食啦

評分

參與人數 1城市人氣 +20 城市魁力 +20 收起 理由
301 + 20 + 20 定d,加油 !

查看全部評分

最好寄望呢四年平平安安,無事無幹 祝各位好運
goinghome1121 发表于 7-2-2013 11:36
主任話如果真係唔服, 叫我試吓搵律師同法院申請.....我都唔想搞大件事, 唯有硬食啦 ...

佢凶你係一定, 當然, 你亦唔想花時間玩, 佢地一般係採用呢種方法, 有一半受外判已經賺左
多謝分享你的經歷,
希望各位盟友身體健康, 無病無痛 ...