破產聯盟

查看: 3342|回復: 30
打印 上一主題 下一主題

再有流浪貓疑遭虐殺

本港再有懷疑虐貓事件!觀塘一間駕駛學校附近,近日發現一家四口的流浪貓慘遭殺害,一隻疑中毒死,一隻腹部疑被水喉通插穿致死,另外兩隻雖被駕駛學校職員關在籠內免受傷害,但昨早該兩隻小貓卻不翼而飛,貓籠更有被破壞的痕迹,籠裏底盤及一個器皿亦留下血漬。警方到場調查後因未見貓屍,只能列作刑事毀壞,駕駛學校職員促請警方徹底調查,並在網上作出呼籲,希望早日將虐貓狂徒繩之於法。1 u5 O6 E* S0 \/ ?, P

$ M) h$ v) }# y促警方認真調查該駕駛學校職員沈小姐表示,鄰近學校的觀塘渡輪碼頭近巴士總站經常有流浪貓出沒,她昨發現兩隻籠裏小貓無故失蹤後報警,不過,她稱未見警方在案發地點附近套取指模,促請警方認真調查。9 g4 p! F# W. X- b* I
$ q: c- A+ v  v- h8 E! ]' C3 p
她指出,上述懷疑被虐待的流浪貓約八個月至一歲半大,估計懷疑虐貓狂徒的行兇時間為上周四晚上十一時起至上周六期間。她已在網上廣傳有關懷疑虐貓事件,希望早日將狂徒緝拿歸案。  c0 p1 Q& X0 B; B' ~( m% f0 A
: O  n/ `+ Y4 D. v9 G
警方表示,昨日在觀塘海濱道汽車渡輪碼頭發現有兩個貓籠被損毀,有兩隻貓不見了,案件列作刑事毀壞處理,並交觀塘警區刑事調查隊第四隊調查。$ H$ g$ j9 K/ a  W8 s

- L% o8 C* q. R! u6 ?- E7 [
- }1 Q( r( I  h  b: `- Y9 a
& U" V  ?, G; l% Q( X/ R$ Ohttp://the-sun.on.cc/cnt/news/20121121/00407_018.html
+ z0 q9 _" X8 C/ H
$ O9 F; [: W4 j$ }  E5 S! I  v

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
真係唔想聽到呢d新聞,自己咩都幫唔到,個心好唔舒服.............
圖片可能令人不安& T$ M5 d4 ^! r# A3 p% B% v; d

5 ~& h5 D1 |4 L$ C' K& @  o% z1 E

7 e: X4 z' y* y. y4 S: o: T9 T
/ r; p. t" N2 ~9 e. y

2 \" A! T# K2 X' N; a屯門再出現虐殺貓咪。R.I.P
' N8 N) F, b5 ?3 d: X' V3 M$ M5 x3 ~
我無將圖打格仔 因為大家係有權知道真實流浪動物係香港現在過緊啲咩嘅生活
7 ?( B6 ]- n' v- W

|) N3 k' O4 E6 h但話俾大家聽只要香港一日未有授權執法既動物警察 虐待動物只會更變態(澄清一下!香港依

, G! |7 j  y  H0 M) s  y% O4 `  `家係未有動物警察!)" h/ `( Z* @/ p! y" I9 j

$ U, d+ ~& ~3 x( g( u; p
- V' a5 c- ]: D% ^% I3 j: z
  f6 y4 q# G3 |( r! ?% v. s4 E- ~  V
. \+ X  R9 D2 X
" M6 f/ Y3 I8 L1 w, f& Y& H! j6 V

9 I5 q  p' t0 w3 ^

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
日日發生, 但又唔成立動物警察
smallcat 发表于 20-2-2013 16:44
0 \  D% B; c) @日日發生, 但又唔成立動物警察
5 [. |! ?( f1 r: E# n
隻貓唔眼閉,內臟都無埋
wahtung 发表于 20-2-2013 16:46
) X' [/ ~7 A6 r2 {* p/ L隻貓唔眼閉,內臟都無埋
: v% e6 j: S; D* u2 Z' r
早排有隻被去皮, 暈了
smallcat 发表于 20-2-2013 16:54 ; a9 X' T2 q4 \; R9 ?) L1 B) `
早排有隻被去皮, 暈了
1 D5 f% Y* |4 L5 w1 q" d* m
無辦法,政府唔肯做嘢,啲官又又判得輕,燒狗判八個月,燒塊布判九個月,有乜天理黐膠線
呢d人有暴力傾向,要心理治療.
bb_q_888 发表于 20-2-2013 17:16 + K9 g1 k! @8 _6 R6 v7 ?+ ~  I9 e/ E
呢d人有暴力傾向,要心理治療.

3 `$ ~) P' F2 U0 x- x仲一單比一單變態
wahtung 发表于 20-2-2013 17:07 3 ~$ F& F) I, y% z" {. q* N
無辦法,政府唔肯做嘢,啲官又又判得輕,燒狗判八個月,燒塊布判九個月,有乜天理黐膠線 ...

( t9 K5 m$ l. \' B9 o判重D, 就算唔坐監, 罰30萬罰到D衰人破埋產
smallcat 发表于 20-2-2013 17:55 & M; g6 M% h. |3 L1 c  O
判重D, 就算唔坐監, 罰30萬罰到D衰人破埋產
! N3 {: P' H+ O5 z+ w$ K9 N! H
咁呢啲衰人如破產呢度收唔收佢好呢
wahtung 发表于 20-2-2013 20:58
) G5 p. d, |3 x1 `# Q5 N咁呢啲衰人如破產呢度收唔收佢好呢
1 C7 X6 O+ f) ?9 f
收, 收左教育佢, 等你地各版主思想教育, 以後將所有收入一半奉獻 破聯或貓會
smallcat 发表于 20-2-2013 21:48
) B4 w" F/ I- V5 f0 F2 M收, 收左教育佢, 等你地各版主思想教育, 以後將所有收入一半奉獻 破聯或貓會 ...

2 K3 }! A% [0 o) o; |5 }; K2 \好見意
wahtung 发表于 20-2-2013 21:52 + G% }8 k7 X9 z/ B. {2 L2 B1 N$ u
好見意
. s5 ?" Y# f1 W2 i' b  B8 u7 t; `/ X
依家香港興思想教育   強制佢接受破聯教育  
wahtung 发表于 20-2-2013 21:52
$ ^6 F; f% p! L% _9 T  u! G好見意
) @: m( t& \; b+ q6 o# x) M
我地依家日日比流水哥同元朗秋教育緊點將大話美化佢    第二時有女有老婆, 結婚紀念日, 乜愛情忠誠全部要忘記佢
smallcat 发表于 20-2-2013 21:54
9 {4 h5 s) ^4 l, q3 t+ x5 `1 z  s依家香港興思想教育   強制佢接受破聯教育

, d. @; U/ s$ r: S一於咁話
smallcat 发表于 20-2-2013 21:55 6 _2 o6 v' ^0 M$ p
我地依家日日比流水哥同元朗秋教育緊點將大話美化佢    第二時有女有老婆, 結婚紀念日, 乜愛情忠誠全 ...

& T4 E# R( ?' s/ J三月三日可能有嘢睇,啲愛角協會同我係地球人會開拖
wahtung 发表于 20-2-2013 21:57
$ V3 W8 z) Q2 X* _8 e三月三日可能有嘢睇,啲愛角協會同我係地球人會開拖

1 R+ K7 ^$ w, d% h5 A8 f5 y 乜事要開拖?
smallcat 发表于 20-2-2013 21:58   k: E' z" D( G7 k2 N; x6 i; n
乜事要開拖?
+ i1 C( E8 r( h5 ?5 f: ^; j" A7 k
啲愛角會霸佔咗好多街,喊打喊殺,啲我係地球人話要做番塲好戲喎,係FB都吹梗雞呀
wahtung 发表于 20-2-2013 22:00
3 w, t: a1 h1 Q8 g. Q2 H7 ^啲愛角會霸佔咗好多街,喊打喊殺,啲我係地球人話要做番塲好戲喎,係FB都吹梗雞呀 ...

. ?# z/ G( }0 d6 P啊, 橫額