破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

收到一封咁既 E-mail + PM

SIMON哥哥   唔關你事  你睇就得喇!幫我 POST 出黎  感謝 !

今晚我好心痛!我唔明點解你地係都要搞事?初時我地幾個朋友玩得好開心,每次你地出現,係要搞到大家不歡而散?點解呀?

師姐:我唔怕公開講,初時識你當正你係阿妹咁教,關於你既感情問題、家庭問題,我好樂意去聽你訴苦、教你點樣去面對。

然後我發現,你一方面叫我離開 XX 、另一方面你就同佢以 msn 傳情,仲要比我睇!果晚我至心痛,我點解會信錯左朋友。我每次有新朋友帶出黎比大家認識,你暗地去約會佢地,唔關我事我亦唔介意,但你係都要搶去我身邊最愛既男人,果一刻好有被出賣既感覺。

然後我疏遠你地,你地鍾意點搞就點搞   朋友間既勸慰,叫我放開心情,大家都係呢度建立起友情,唔好輕易放棄。又見到你發生事情,唔忍心再去嬲你。漸漸又做番朋友。你呢幾日係 msn 或者 facebo 所寫既心情,我 你又有唔開心,一心想叫埋你出黎玩一晚,原來我又做錯左!

X X ,夠喇!你每次身邊無女友、覺得悶就搵我,你當我係乜野呀?

你無當我係女友無問題,我疏遠你果段時間我好開心。跟住,睇戲果次 yy 話你都想睇果套戲,問我介唔介意?   我既然同得師姐做得番朋友,無理由同你做唔番!原來我既大方係再一次製造你地對我既傷害!

上次見番面,同你講得好清楚,你既然唔會愛上我就不如做番普通朋友,我亦好清楚去界定大家條線。然後你又係度玩手段,黎鋪頭買野、跟住叫我出去飲野,幾次我都好堅持!因為我 ,我做得到。

去酒吧飲野發生既事情,你對師姐既觀感我記得好清楚,你亦表明同佢無可能。果一刻我又心軟,見你對佢既態度強硬,一心以為你清醒左。然後你又帶我上你屋企,我以為大家會重新開始。

離開香港前一晚,又同你拗過    又話擔心我, 我唔開心。又話只要係埋一齊開心就得。

係 XX 果幾日,我想得好清楚,我會用時間去等你、幻想終有一日感動你。返黎香港第一個想見既人係你,帶埋手信去你度    唔再問你要答案,我只想你同我一齊係開開心心,唔牽涉任何人。

星期一你收工過黎陪我食飯、飲野,本來都預期會上你屋企,你竟然話聽朝要返工,想早 d 訓。送我上去後就離開   我體諒你。

星期三 send 短訊問你有無約左人食飯?你答我有。我思想中都係估計你朋友 mm 約左你。一直無出過街,等你食完飯上網。等到十一點幾你出現係msn,然後你講約左女友食飯,我仲問你邊一個前度?  !原來又有新女友    fine,我自動消失,因為係我自己帶有幻想,唔關你事,預左有咁既一日。

今日我想起你話 mm 都鍾意行山,我打電話比佢。然後夜晚約佢出黎飲野無叫你,係 你有女友、唔會有時間應酬朋友。

你既出現,我有少少愕然,不過 mm 係你朋友,叫埋你都無可厚非。我同自己班朋友玩得好開心,見你孤獨咁坐埋一角都有叫你玩。然後師姐黎到   初時仲好正常。

你地玩到癲,我唔會理,當睇唔到!但你明知我係度,攬住師姐黎咀,你地兩個要搞就離開間房搞,好好玩咩?係咪係度挑戰我容忍既極限?我用手上既骰黎掟你地,係因為我坐得遠!好想拿起個酒樽掟你地兩個!你地係度侮辱緊我既尊嚴唔緊要,不過你地仲侮辱緊你地自己既人格!

從今日起,有你地兩個就無我,痛恨你地每次帶來不愉快既經歷比我,亦影響埋我其他既好朋友。

如果呢既人唔歡迎我,我會自動消失。好堅決咁講一次,唔好再出現我面前,包括我鋪頭!再要做更好睇既戲?我無興趣睇、唔需要你地假惺惺咁走黎講抱歉,你地無欠我任何野。如果有人認為我自作多情,而家因為得唔到而發難,你地鍾意點講就點講!

勢估唔到,自己最重視既人,傷害我一次比一次深。呢一世我都會好好記住!師姐,你實踐到你 facebo  果句野喇!人與人之間既感情好脆弱,係!脆弱到你出手搞一搞就粉碎!

你 你既問題所在嗎?你無顧及人地既感受,想點做就點做,一定要爭贏!我想話你 ,你身邊既朋友一個個疏遠你,你贏左全世界又點?

XX ,你媾女無數,我亦無野想再同你講,最後講多次:唔好再出現我面前!我地呢一世都唔會再做朋友!

朋友驚訝於何須公開事件中人物姓名。說真的,難聽的形容詞不想加諸女主角身上,是我字眼上留有餘地,恁誰處於當時位置都難免憤怒!冷靜下來,我亦覺得有點衝動。是否做錯了?

但當聽到其他朋友的支持和鼓勵,絕情點是給自己脫離這種關系的最好方法!

對!不顧對方感受的人,不值得理會他們的感受!

哭過、傷心過,今後重新做人。

後悔當初把他介紹給這班朋友認識,有時女人的直覺比計算機的幾何三角,量度得更準!
一朝被蛇咬,十年怕草繩?不會的,我還是喜歡結交朋友。

當作一個警惕、當作一個反面教材     人生就是如此,沿途總有些荊棘,刺傷了咬一咬唇、爬起再跨過!

唉..........問世間 情為何物??

莫怪人不知己   只怪己不知人
温sir 发表于 29-9-2012 04:19
唉..........問世間 情為何物??

莫怪人不知己   只怪己不 ...

唉!!

咁樣既留言都有好大怨氣 ~~~~~~

我....晤識去拆  
20202003 发表于 29-9-2012 04:42
唉!!

唔駛去拆吖,如果真係識諗,過一排就無事喇,人生本是如此...唉
20202003 发表于 29-9-2012 04:42
唉!!

...使乜拆吖!佢只係想你幫佢 POST 出黎,發洩吓啫......
你都做咗啦
我理解能力差,完全唔明。

wexchau 发表于 29-9-2012 08:15
唔駛去拆吖,如果真係識諗,過一排就無事喇,人生本是如此...唉

拆嘅意思係咩
温sir 发表于 29-9-2012 10:39
...使乜拆吖!佢只係想你幫佢 POST 出黎,發洩吓啫......
你都做咗啦  ...

我都係唔好再同 D 會員玩 FACEBOOK 咯!!

一唔妥爆晒我 D 野咪大濟!!!!!!我有咁多不同既情人親密相係個度 ~~~~