破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

破署第一封信 - 寄錯地址

因為聽日就上庭... 但一路都收唔到破署通知交文件封信... 咁今朝一早打電話去搵個主任啦...

好彩佢都好nice... 佢即刻講返個律師行的地址電話俾我... 叫我聽日第一時間打去約交文件... 之後又主動話fax 返封信俾我... 再提我要頒令後盡快上去拎埋佢封解凍信...

點知我收到佢fax 來的封... 睇下個地址... 原來... 佢打錯左我個地址 (街道號碼)... 唔怪之得一路收唔到啦... 原來寄錯地址... 於是我即刻打返俾主任... 通知返佢update 返我個地址...

睇返佢封信... 第二頁下方要填返d 債項... 包括 a.財務公司的私人貸款 / b.信用卡債款 / c.其他無抵押債款...
但我係欠銀行私人貨款同信用卡... 咁銀行果d 私人貸款... 我應該係填在a 定係 c 呀?

另外... 我其中2張信用咭... 佢地無再寄最新果期statement 俾我... 咁我係咪俾最後收到果份佢就ok?
**statement有最新就俾最新的,
前幾個月既唔緊要.

填表如有問題可漏空,
交表時候即場問清楚再填.
2# 301

唔該哂301大哥...  ^^
唉... 破署d 地址紀錄真係....... 錯哂...

繼我個地址寫錯街道號碼之後... 佢通知我交文件的律師樓地址... 都係舊的........

今朝約律師樓交文件... 晏晝律師樓d 人打返來... 問返我份通知書係咪寫左中環地址... 我話係............ 之後佢提返我... 話個地址已改為深水埗........

唔知係間律師樓無通知破署update 地址... 定係破署自己收到資料無update...

但點都好... 第時如果大家要交文件... 長氣d 都要... 記住要問清楚佢地個地址... 唔係到時白行一轉... 又蝕埋車錢時間就唔抵啦...
4# queenielamok

呵~..王X安搬左真唔知喎;
佢上環度真係好舊既.
5# 301

唔知呀... 但我check 佢新個地址... 應該都唔新得去邊... 係深水埗長安大廈... 果度大部份都係用來開d 咩宗親會呀咁... 都好似係好舊的....

我都醒目... 再打去扮哂野問佢地交文件d 野... 然後再問多次係咪改左去深水埗... 佢答我 "係!"...
6# queenielamok

又可能係租來寫字樓專用...
怕影响佢正常地方業務咯.
7# 301

可能係啦...