破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

受託人

發表於 昨天 23:25 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
10號上左法庭,見受託人既信收左約左時間黎緊會見
但中介財仔係咁催我找數,基於上個月冇還加今個月既數要還萬幾蚊
有幾個問題求求咁多位師兄師姐解答
1:奇怪到而家中介財仔冇好似平常啲財仔咁上門貼紙同搵資訊人
2:到時見受託人個陣點同受託人講呢條中介財仔數好?
小弟想報埋基於實在無力還(1期都未找過),但加上冇呢間中介財仔借錢連6c費冇錢俾,中介財仔又話唔找既話俾其他人搞同告我會有法律責任咁
求求咁多位師兄師姐解答小弟疑問
發表於 5 小時前 來自手機 | 只看該作者
問心果句人地借錢比你先入到紙破。 你咪同佢傾最小還萬五比佢 大家算數啦咁lo  法律責任真係唔識, 你借錢果間有無牌? 借果時有無填足外債數?
 樓主| 發表於 5 小時前 來自手機 | 只看該作者
外圍撚 發表於 22-9-2024 00:01
問心果句人地借錢比你先入到紙破。 你咪同佢傾最小還萬五比佢 大家算數啦咁lo  法律責任真係唔識, 你借錢 ...

上網搵過應該有牌
本身有填足,後來輕叫我填過張表但叫我唔駛原本有借既外債同用途
發表於 4 小時前 來自手機 | 只看該作者
manu 發表於 22-9-2024 00:13
上網搵過應該有牌
本身有填足,後來輕叫我填過張表但叫我唔駛原本有借既外債同用途 ...

咁如果佢要玩野真係可以拎住你隱瞞債務情況 報警。 當然你可以解釋話佢地叫你唔洗填