破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

煩緊Drp 定頂硬上

發表於 昨天 21:30 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
小妹背景剛3張 月薪33k, 本身儲左1球首期買樓,
早2個月中左投資騙案,已報案,而家爭銀行1.5m
知係自己蠢,而且借時乜都無諗
而家第一二期可能頂到,之後唔知點算
大貓欠最多
150k 循環 10月中起計重息
540k 36個月 ,月供14938
406k 60個月,月供6883,第一期剛俾
痕身
159k 12個月,月供13727,第一期剛俾
Alipay 150k 12月,月供12926第一期剛俾
TU有 C , 手頭仲有卡可以套現十幾萬,但只怕越滾越大

係自己蠢中騙案,但借得唔想破,大貓傾idrp有無機?
但我每月要供20k樓(自己無名), 而家已in成多份凌晨part time有21k,月尾返工

想盡供,再吐金拖幾個月行順1年有無機? 而家最擔心大貓個150k循環

呢個板我由頭睇到尾,drp 8里8年都搞唔掂條數,除非以54k人工去傾,但未做未出糧傾條鐵,但又見大貓有3% 120出過
唔想舉手,唔想影響屋企
 樓主| 發表於 昨天 21:32 來自手機 | 只看該作者
由諗好耐點解會中騙案,到而家諗點解決
 樓主| 發表於 昨天 21:38 來自手機 | 只看該作者
完全晚晚訓唔到,凌晨反工更好,如果有解決方法我可以死頂,年尾有花紅約50k ,每月糧全供,其實都唔夠拖,但drp有冇人可以指教? 問銀行會否一問就開file? Idrp 都要唔少時間,但怕一問就call loan