破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

仲有兩個月就四年

發表於 4 天前 來自手機 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式
大家好!差唔多夠4年啦!越近畢業越緊張,本身跟李周4年都有上繳,想問問對數係咩意思?李周會唔會畢業之際搵嘢抽秤呢?麻煩過來人解答,謝謝
發表於 4 天前 來自手機 | 只看該作者
基本上準時上繳 交齊年報 基本上都會順利畢業 我都係跟李周 已畢業幾個月
記得交最後一年年報 連埋申請不反對一齊交
 樓主| 發表於 4 天前 來自手機 | 只看該作者
Kuen1021 發表於 17-9-2024 12:07
記得交最後一年年報 連埋申請不反對一齊交

多謝師兄解答!不反對通知書要點樣寫?謝謝你!越嚟越近畢業反而仲緊張
ONeal 發表於 17-9-2024 14:36
多謝師兄解答!不反對通知書要點樣寫?謝謝你!越嚟越近畢業反而仲緊張 ...

我忘了 我都係上網搵申請不反對通知書格式… 。我個陣都好似你咁 但反而好順利畢業
發表於 3 天前 | 只看該作者
ONeal 發表於 17-9-2024 14:36
多謝師兄解答!不反對通知書要點樣寫?謝謝你!越嚟越近畢業反而仲緊張 ...

入去睇百萬師兄個帖 #申請不反對確認信 (2) (給外判) https://www.hkiva.org/forum.php? ... page=1&mobile=2
發表於 3 天前 | 只看該作者
如果用緊電腦的,  條 Link 係呢個 http://www.hkiva.org/forum.php?m ... &extra=page%3D1
發表於 3 天前 來自手機 | 只看該作者
我也是還有2 個月,所以來睇下要怎樣做!謝謝百萬師兄,anmi2019

我以為仲有一期供完可以畢業啦,好衰唔衰上一期啱啱唔過生活費即刻書面通知佢啦,個主任同我講最後三期希望正常供咗佢,到順順利申請不反信就得會好啲,佢話我仲有2期要供就完成可以申請埋不反信喎,咁我唯有主動供500比佢啦,多就冇啦。祈求????????供完10月尾份糧就順利吧
 樓主| 發表於 3 天前 來自手機 | 只看該作者
唔該晒咁多位解答!麻煩晒!希望可以順利畢業啦!
ONeal 發表於 18-9-2024 09:31
唔該晒咁多位解答!麻煩晒!希望可以順利畢業啦!

師兄,可否講下你收入及要上繳幾多?最初跟李周要注意什麼,謝謝