破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

明天下午頒

我問律師明日係上午頒令還是下午頒令佢話下午可以約見主任見面,問題之前寄咗封信嚟有一頁係申請開戶
報工作證明要傳真過去咁我應該係頒令即日約主任見面拎開戶信定還是傳真申請開戶份野過去兩樣一齊做?
推薦
1. 你入去https://e-services.judiciary.hk/ ... 023&mode=search 審訊案件表,揀聽日05/12/2023,再揀#搜尋審訊案件,喺案件編號 : 打HCBXXXX(自己個no.)/2023,就會睇到聽日幾點喺幾號庭頒令。
2. 你已收到開戶申請書同頒令後去邊間代收文件(#26頁同#每月收支表)公司=暫定主任跟(要睇吓頒令後3個月內有無收到開債權人大會信,先知最後跟邊個),你其實可以夜少少/聽朝早fax份申請表過去先/去破署網遞交#網上預約申請開立/保留破產儲蓄帳戶的授權信https://www.oro.gov.hk/cht/our_s ... ervices/app_ba.html,之後等律師樓通知你已成功頒令/聆訊後你主動打去問,就即刻打電話過去搵破署主任(想搵噃自己個主任聯絡資料,可以入去破署網#聯絡案件負責人員https://www.oro.gov.hk/cht/about ... t_case_officers.php,入噃自己個no.同年份)約時間過去拎開戶信。
回復 支持 1 反對 0

好的謝謝咁我聽朝fax定過去先
問多樣係咪頒令後就即刻要上去破產署搵佢地交文件
Yeunghong 發表於 4-12-2023 23:26
問多樣係咪頒令後就即刻要上去破產署搵佢地交文件

你唔係收到破署寄畀你封信,話[頒令後5天內聯絡XXX會計/律師樓會面(交文件)]咩
Anmi2019 發表於 4-12-2023 18:36
1. 你入去https://e-services.judiciary.hk/dcl/index.jsp?lang=tc&date=05122023&mode=search 審訊案件表 ...

師姐,暫定主任跟,即刻大機會跟番主任?
我19號頒令,11月尾收到信,有開戶申請同去貝具交文件
Hahaj 發表於 5-12-2023 08:44
我19號頒令,11月尾收到信,有開戶申請同去貝具交文件 ...

無人知,要睇你最大同第二債權人決定要唔要你開大會轉跟李周/石仔。頒令後等3個月內有無收到開大會信,話知結果。
Hahaj 發表於 5-12-2023 08:44
我19號頒令,11月尾收到信,有開戶申請同去貝具交文件 ...

4年前,我都係同你一樣,風平浪靜左3個月就收到封信,最後跟左石仔!所以你宜家呢一刻其實仲未定
差人過百萬 發表於 5-12-2023 12:56
過左四年 跟石仔舒服嗎

無乜感覺 我無煩佢 佢無攪我 大家相安無事
最麻煩覺得只係石仔聽電話個女人
Kine 發表於 5-12-2023 20:09
無乜感覺 我無煩佢 佢無攪我 大家相安無事
最麻煩覺得只係石仔聽電話個女人  ...

態度惡劣
Anmi2019 發表於 5-12-2023 00:43
你唔係收到破署寄畀你封信,話[頒令後5天內聯絡XXX會計/律師樓會面(交文件)]咩 ...

你好 想問我都收到破處寄封信嚟話頒令後五天內打電話去約律師樓交文件,我想問係咪到時即刻傾埋生活費?定係到時確定跟邊個主任再傾生活費?
搞唔掂 發表於 6-12-2023 11:45
你好 想問我都收到破處寄封信嚟話頒令後五天內打電話去約律師樓交文件,我想問係咪到時即刻傾埋生活費? ...

唔係,五天內約交文件果間律師樓只係代破署主任收文件,傾生活費要再等知跟邊間受託人後,佢先會安排傾