破產聯盟

查看: 2683|回復: 76

申破問題

月頭借左幾條數,最後計左連人工都唔夠還第一期,唔知申唔申請到破產。
欠一百萬 發表於 23-3-2023 15:01
告你

我想還,但唔夠還,有無辦法?
自己申破慳幾千,
申破後有No.就唔可以還錢, 所以愈早有No.愈好
但你月頭借, 咁快破會唔會比人告就唔知啦
Pakccc 發表於 23-3-2023 15:12
我想還,但唔夠還,有無辦法?

你呢D CASE好惡劣下喎 , 幾條數借完一期都無還過就破, 小心俾人搞

你借果陣唔知自己還唔還到先架咩?? 你諗諗計還左一期先好D喎
想做返個人 發表於 23-3-2023 16:06
你呢D CASE好惡劣下喎 , 幾條數借完一期都無還過就破, 小心俾人搞

你借果陣唔知自己還唔還到先架咩?? 你 ...

如果只還幾個月minpay,可以嗎?
想做返個人 發表於 23-3-2023 16:06

你借果陣唔知自己還唔還到先架咩?? 你 ...

全部銀行數,因為銀行要取消我所有卡,信用卡有現金分期,取消要一次過找數,我真係無辦法
Pakccc 發表於 23-3-2023 17:36
全部銀行數,因為銀行要取消我所有卡,信用卡有現金分期,取消要一次過找數,我真係無辦法
...

如果銀行數就還好既 , 不過最好都係交一期先破 , MIN PAY都無問題

不過真係還唔到就照舉手囉, 都無辦法
想做返個人 發表於 23-3-2023 17:48
如果銀行數就還好既 , 不過最好都係交一期先破 , MIN PAY都無問題

不過真係還唔到就照舉手囉, 都無辦法 ...

我交幾期minpay 再舉手啦,目前恆生  x wallet livi mox呢幾間,如果恆生叫我一次過還,無得minpay點算
月頭借的錢幾條數, 幾多? 去了那裡?
欠一百萬 發表於 23-3-2023 18:19
月頭借的錢幾條數, 幾多? 去了那裡?

爛賭,外圍!如果問起d錢去左邊。話賭,會點算
dannyalex 發表於 23-3-2023 20:27
馬會?

外圍
唔係做老闆到時照講,留定賭博同出入數記錄
Anmi2019 發表於 23-3-2023 21:22

謝謝
Anmi2019 發表於 23-3-2023 21:22

之前在goole穩破產律師,日日有個人打電話黎話負責我噶個案,又話無還過都可以申請破產,又叫我罗強職金,又叫我借多幾條,唉,驚左,現在welend又話可以借8萬我都唔敢要了,好迷茫,差80個!
你講緊二線?
Pakccc 發表於 23-3-2023 22:46
之前在goole穩破產律師,日日有個人打電話黎話負責我噶個案,又話無還過都可以申請破產,又叫我罗強職金 ...

千萬唔好信依d,呃你去申請但先收你6,7萬手續費,老強依家好難拎得噃,除非你到65,拎完入學後都要你解釋d錢用咗去邊,袋唔到落自己袋。自己計吓數,幾錢人工,有無物業,同幾多個有收入嘅家人同住(影響日後上繳),還唔到就搵正規律師樓去舉手
Anmi2019 發表於 24-3-2023 10:54
千萬唔好信依d,呃你去申請但先收你6,7萬手續費,老強依家好難拎得噃,除非你到65,拎完入學後都要你解 ...

好多數新借,破產應該會被告,宜家人工28000左右,最慘係mox借左20萬,分3期,比呢條數整死左
Pakccc 發表於 24-3-2023 11:29
好多數新借,破產應該會被告,宜家人工28000左右,最慘係mox借左20萬,分3期,比呢條數整死左 ...

分得3期你真係賭到傻L咗,淨份人工唔計其他都唔夠還啦,識變咩