破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

有無人跟貝貝?

本人一月頒令 收到要交26頁比貝貝
交文件後 一直都依家都未收到通知要交其它野 / 開會
因為本人身體不適 一直未有工作

想問下 係咪我其實姐係跟左外判?
我準備搵工做 但係咪一定要有證明見得成工先可以開銀行戶口? 到時要搵貝貝拎開戶信?
另外咁耐都無人搵我 有無乜要準備 定一年後交返證明就ok?

麻煩大家 ching 解答
仲勁過月經題
sorry ching...
1. 你去搵噃當初頒令前破署寄畀你封信,睇清楚信內容係~
A.叫你5日內聯絡貝貝定係
B.委任兩名私營機構從業員為暫行受託人
如係A,你又無開大會,依家咪跟破署主任囉。想令開戶信就要搵破署主任/上破署官網填表申請。百萬師兄有個帖關於開戶,自己去爬文。
如係B,你就要搵噃貝貝拎。
其實我個帖#頒令前收到破署信……都已經教咗點樣分別跟邊個,又唔去爬文
2. 要開戶就要提供証明,如請你嘅訊息/合約/職員証……,依家未能提供就試吓要求後補。
3. 1年期到要交年報,跟邊個受託人就交噃畀邊個,屋企d水電煤租單要留。個個受託人要求可能會有d唔同,自己主動聯絡受託人問吓。
5日內contact 貝貝
sorry anmi c姐 等我追post sin