破產聯盟

查看: 2230|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

比財仔恐嚇

昨日已入紙,有文件在手。
一間2線今日打比我,我同佢講已入紙申破,
佢話要照還,簽左不破書,唔還賣條數比澳門賭廳
係咪可以告佢,我又唔記得錄音。
樓主...邊間2線咁惡講得出D咁既說話兇你呀?
nakamura 發表於 18-3-2017 18:13
樓主...邊間2線咁惡講得出D咁既說話兇你呀?

師兄,小心的问题呀!唔系又比人怀疑你系无间道喇!
largelarge 發表於 18-3-2017 22:07

係既係既...以後會慎言~
我唔小心讲错嘢,係关于律师嘅,畀人禁言一星期,但呢D问题都唔讲得?其实有D咩话题係唔讲得嘅?
我都好無奈,而家佢唔比fax我,我點比文件佢地,三姓有出信,但我想再fax比佢地
keira96 發表於 19-3-2017 16:55
我都好無奈,而家佢唔比fax我,我點比文件佢地,三姓有出信,但我想再fax比佢地 ...

我估唔需要,我都係6c樓搞,我乜嘢都唔理。
largelarge 發表於 18-3-2017 22:07

僅既然 largelarge CHing 心中有氣,為免其他會員以為我亂咁管理:
我是但羅篇:

http://hkiva.org/forum.php?mod=v ... mp;page=2#pid221572
介唔介意讲系边两间二線?

我個人唔明邊間借同個問題有乜關系,有關系的話就系 largelarge Ching 有個人 interest 啦。

重有,我只是提醒,無 ban 過,同扣過分,如果提醒唔好再問 一D 私穩問題, 各會員都覺得過份,咁不如以後大家前先講晒全名,HK ID no,邊到借咁啦,咁樣你地D財仔就識得點做野羅,好唔好?

咁首先由 largelarge CHing 做起,跟住huangsq C 姐報上啦。

huangsq 發表於 19-3-2017 02:45
我唔小心讲错嘢,係关于律师嘅,畀人禁言一星期,但呢D问题都唔讲得?其实有D咩话题係唔讲得嘅? ...

C姐就勁啦。

唔知就乜都得。呢度版規,各文都有寫過,凡親會令我想到賣廣告的都 ban,唔會有查證,乜乜物物, C 姐竟然話唔知喎。

我個日都唔知點解,去左冰冰度插奇呀,你估佢點諗呢?

入鄉問禁係必然的事,唔好用唔知一句就乜都得!
huangsq 發表於 19-3-2017 18:46
我估唔需要,我都係6c樓搞,我乜嘢都唔理。

為免各會員比人誤道話我亂 & 咁扣分,

睇下原文:

http://hkiva.org/forum.php?mod=v ... 086&from=portal

成篇文點解要在標題寫明邊間做?

跟住又有個會員立即問幾錢?

不如咁啦,我出埋錢比你地 3 姓家奴買電視廣告啦,好唔好?

如果你地睇完篇文,會覺得幾錢,寫明邊間做,重要大大隻字係 subject,唔駛入內文都睇到無廣告成份,咁我真係無野講!
希望佢地靠嚇