破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

現金分期

小弟已入纸申破3月28日上庭,但剛收到銀行追數說欠信用咭現金分期吐現的廾萬由於未入脹就算破產後都要清還!我應該點做!請各位師兄指教!
唔使理佢,俾你個破產官/外判個電話佢,叫佢直接搵佢傾。
小弟未頒令只是剛入纸申破!但剛收到的銀行追數信內容說信用咭現金吐現分期數未入脹,所以成功頒令後都要清還!
只要你呈請書有報尼條數入去就會計數唔使還.
qqq2802 發表於 28-2-2017 18:27
小弟未頒令只是剛入纸申破!但剛收到的銀行追數信內容說信用咭現金吐現分期數未入脹,所以成功頒令後都要清 ...

尽量拖到你破左產。。。。。。。我末頒令果一刻,銀行都追。。。。

信用卡分期真係未入帳,未顯示月結單,所以呈請嘅金額喺未包括,我都想知會點?我當初未破前知道喺一個灰色位,所以唔會選擇分期
未入帳是什麼意思?
我欠恆x廾萬咭數,但脹單结欠只有七萬另十三萬是現金吐現分期,銀行寄信麥就算破產成功未入功未入帳個十三萬都要清還,所以問下各位師兄應該點做!小弟剛入纸下月尾才頒令!
qqq2802 發表於 1-3-2017 15:39
我欠恆x廾萬咭數,但脹單结欠只有七萬另十三萬是現金吐現分期,銀行寄信麥就算破產成功未入功未入帳個十三 ...

我封銀行收賬信都系講差唔多的野,都系話我就算破左產都要還,會采取法律行動追收。結果我破左產之后,正系寄左信話銀行戶口已關閉,同埋有D廣告信寄來。。。。。。·。·收數佬,電話,信,都無派過來,可能去左狂追另外果個合伙人。。。。- -因我查到他我破左產第二個月到他破產。
D 銀行都真係幾叻,可以咁樣講都得。

如果你正式頒咗破產令,睇下佢敢不敢再向你收。

最緊要係你入紙時,有將所有欠既錢寫出來,佢地張單未反影出來係佢地既公司既事,而事實上你係已經借咗佢錢。