破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

申破後正常有咩信會寄黎屋企

今日收到破署寄黎既信,內容講委託左間"ON封秘書服務公司"收佢要我寫既文件(主要都係資產,負債),我必須打去預約會晤
我其實主要想問問,黎緊落去至畢業,中間有冇咩信(破署/香港政府公函大大隻字係信封面果D)會寄黎我屋企,頭先我阿媽見問咩黎,我話中介公司冒認政府
但始終都怕佢長期寄信黎我冇可能次次都兜到

PS:相信有網友會勸我向家人坦白,但我肯定坦白左都冇咩正面作用,負面就一大堆,擔心/責罵

有好多咩咩服務公司既廣告信, 你既正本破產令(如果暫時係主任跟), 仲有如果要開大會都會有信, 即是話仲有機會有2封有破署字樣既信
man0201 發表於 9-5-2016 21:58
有好多咩咩服務公司既廣告信, 你既正本破產令(如果暫時係主任跟), 仲有如果要開大會都會有信, 即是話仲有機 ...

感謝CHING!!!!!
廣告信已經收到3封,不過只係普通白色信封
正本破產令同開大會既信大約咩時候到(本人5/31上庭)

以後如果係外判跟,佢要見我會就咁打電話黎定又寄信黎?(信封咩字面)

感謝各位!!
如果你封信有個案處理X組, 即是暫時係主住跟, 開大會係睇你欠咩銀行錢
man0201 發表於 9-5-2016 22:12
如果你封信有個案處理X組, 即是暫時係主住跟, 開大會係睇你欠咩銀行錢

有,即係果間咩秘書公司係負責收文件,唔係負責我個CASE??
有冇可能將郵寄地址(而家係我屋企)轉去律師/第三方公司(佢地肯幫我)?
有人名即係主任跟, 郵局有轉寄服務, 詳情自己查詢
terrywong91 發表於 9-5-2016 22:06
正本破產令同開大會既信大約咩時候到(本人5/31 ...

破產令有正本同非正本咩?你張非正本破產令係點樣架?
terrywong91 發表於 9-5-2016 22:06
正本破產令同開大會既信大約咩時候到(本人5/31 ...

破產令我果時就2個幾星期到就收到 開大會就會係頒令後120天內就會知洗唔洗開