破產聯盟

查看: 5745|回復: 32
打印 上一主題 下一主題

大家知唔知比收數公司既時間??

我想問下大家知唔知 XA亞X財務, 遲幾多日唔交錢, 先會比交數公司呢 ??
個鬆d月.
你擔心d咩呀其實
如果你一申請破產(由你揾律師嗰一分鐘開始) 就即時唔需要還
佢打電話嚟揾你 你小9佢都得
佢做唔到d咩架
你有法律保障
fax張呈請書出去給銀行及財仔開始 ,就應該唔會有呢d事發生。
因為我要等保險票, 要拖一兩星期先可以宣誓, 我驚佢地會比左收數公司, 因為中x銀行遲左7天比咭數, 第一個電話就打來話: 如果你唔入, 我地智比收數公司架 ~ 但個最低還款係450蚊

回復 #5 tomato 的帖子

你驚就比佢... 比多450蚊..你話值唔值? (其實可以拖多一個月, 但係你日日擔驚受怕)

但你唔好入票落呢間銀行...佢有權扣起你d錢當還債 (佢已經唔信你)
原帖由 tomato 於 2009-5-26 01:48 發表
因為我要等保險票, 要拖一兩星期先可以宣誓, 我驚佢地會比左收數公司, 因為中x銀行遲左7天比咭數, 第一個電話就打來話: 如果你唔入, 我地智比收數公司架 ~ 但個最低還款係450蚊 ...

你唔係爭好多喎。不如考慮下先啦
我都係試過等保單票時候,hxxc我遲一日都照打來電,如果可以比得到就比佢$450,唔係就拖住佢地先等到破產............
最好同父母講出來費事到時有電話接到咪仲擔心.
交比收數公司咁又點?  佢又係人 你又係人 佢把死人聲上到黎大聲D啫

騰晒雞咁做乜  佢上到黎你陪佢癲下囉  癲佬正傳咁 佢驚過你啦 錯手隊冧佢 都係坐五年之嘛

死收數佬 死左都低X死  搞得咁過隱呀拿
中銀$450當然唔係問題啦, 我最危係匯x呀, 有成兩張咭加一條load, 共14萬, 遲左2個月啦, 佢今日打比我話可以hold到6月1日, 如果唔係cut 咭, 要立即比晒全數 ~ 我想問下, 你地知唔知cut咭後幾耐先比收數佬??
我諗你唔好咁計啦。千算萬算總會出錯。(講咁自已乎?)

倒不如諗下辦法。我唔知你總欠幾多。如果真係搞唔到,就不如入紙。

我相信呢度的會員回頭睇番,都好同意。(不過呢排好多人唔滿意我喎!嘿)
原帖由 admin 於 2009-5-27 02:11 發表

倒不如諗下辦法。我唔知你總欠幾多。如果真係搞唔到,就不如入紙。

我相信呢度的會員回頭睇番,都好同意。(不過呢排好多人唔滿意我喎!嘿) ...

完全同意admin哥講法,(我支持你努力唔好灰心)
原帖由 tomato 於 2009-5-27 01:39 發表
中銀$450當然唔係問題啦, 我最危係匯x呀, 有成兩張咭加一條load, 共14萬, 遲左2個月啦, 佢今日打比我話可以hold到6月1日, 如果唔係cut 咭, 要立即比晒全數 ~ 我想問下, 你地知唔知cut咭後幾耐先比收數佬?? ...

係咪係獅子出糧?有糧就無咁易俾你死!cut咭後有排都未去收數?當然睇你聽唔聽電話同埋以前有無虛報資料!
原帖由 admin 於 2009-5-27 02:11 發表

我相信呢度的會員回頭睇番,都好同意。(不過呢排好多人唔滿意我喎!嘿) ...

你做得好...亦有人唔滿意你. ( 你人氣太高...唔滿意你.)

你做得唔好...當然唔滿意你.  (你講d野唔岩聽 )

你太型...又可以唔滿意你.

你太叻...又可以唔滿意你.

你太有錢...又可以唔滿意你.

你太貧...又可以唔滿意你.

總之...一定搵...唔滿意你"機會"~

最終..你覺自己滿意咪得囉~

原帖由 老柴 於 2009-5-25 21:21 發表
fax張呈請書出去給銀行及財仔開始 ,就應該唔會有呢d事發生。

講番正題喇

fax張呈請書出去給銀行及財仔開始 ,就應該 有定無呢d事發生呀?

似乎應該有多些喎.

回復 #15 301 的帖子

間間唔同架...財仔係煩少少,但係XA亞X財務好似係都守法...

追數手法都不過打電話同話收唔到fax(呈請書). [係睇其他會員話,我無欠佢]

同我發現...只要你未去到收數佬"前入紙",佢地都唔特登再搵人上門,

一旦上左門就可能...你要出示呈請書,佢地收數先會收手.(當然係守法果D)
唔係掛, 未去到收數佬已經宣誓都會上門 ~~~~~~~~~~~~~好驚 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
原帖由 bb_q_888 於 2009-5-27 16:39 發表

你做得好...亦有人唔滿意你. ( 你人氣太高...唔滿意你.)

你做得唔好...當然唔滿意你.  (你講d野唔岩聽 )

你太型...又可以唔滿意你.

你太叻...又可以唔滿意你.

你太有錢...又可以唔滿意你.

你太貧...又可以唔 ...

錯。只因我太型!靚!正!

回復 #18 admin 的帖子

你係咪唔滿意我呀?
你貼你張性感相上來我先知喎。