破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

強國戶口問題

入左紙,等緊11月24頒令,本身同強國有牙印
公司限定用強國autopay,本來計糧講話應可轉用票出,
安心左幾日後,又話問完公司資料同銀行資料係連住,出唔到票T_T
咁我已叫朋友試過不能轉帳到我戶口,咁其實佢都應該AUTOPAY唔到入去?
咁我要點證明,我戶口收唔到佢啲糧,入提款卡入去係咪會比佢食卡?打簿有冇顯示?
好煩惱呀~仲等住啲糧交啲費。話得比左希望我又唔得
推薦
我申破前都開定永0,因為唔想同公司講破產,咁估佢都係出劃線票。希望快啲到頒令,等我開埋戶口,咁就完成件事。收到破署份野,收支表同另一份表,放假再細睇點填。希望順順利利完成啦。
回復 支持 1 反對 0

強國戶口一入紙就會凍結,入同出都唔得。有冇可能叫你公司出現金票比你??

關資料連住咩事,叫佢出返強國現金票,自己去拎,一樣拎到,

加上AUTOPAY出糧,唔一定用指定銀行,係你公司啲人懶,
公司知唔知你申破嫁?
爬過下文,有牙印者,係入紙期至頒令前,就算解凍都會扣起錢當還債。

另外,如果繼續用強國銀行,有個這樣的情況,解凍出,亦好像要提埋解凍入
http://hkiva.org/forum.php?mod=viewthread&tid=8825
公司話過唔到數比我,話出票比我,佢問點解會咁既,我話我仲問緊。其實我都爬過文,所以我解凍信都冇申請,不過佢咁講搞到我又擔心餐包