破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

新人,宜家我好迷,請師兄指點

信用卡
CITIBANK : 21K
BOC:100K(有80K係分期)(20K係簽卡)
渣打:10K

LOAN
CCB:150K

------
宜家每個月都要還12K,仲有50K Credit Card 未找
師兄們可唔可能指下我路,唔知做IVA 定DRP 好

月入16K左右
21+100+10+150+50=331k,啱啱21倍,試下做一筆清啦。另一計法,你繼續順供咭分期80k,條數變成 21+20+10+150+50=251k,更加可以做。樓主咩TU? 咭分期每月幾錢?CCB每月幾錢?
我個人唔支持你再搵一筆清,因為一筆清都係要俾息,息口亦未必好得過現在好多。月薪21陪....係之前或者都可能申請成功。現在.....我有D保留!
我覺得IDRP 或者 DRP 都一定可以申請成功 ,不過問題係未來既日子,樓主份工既穩定性
我TU 應該係H
卡分期5500
CCB 5500
其實我都想知做DRP 會唔會比其他人知道架,同埋會唔會有人去你公司搵你
呢2個供款都大,如做清數,一定要包埋。樓主條ccb loan供左幾耐?
flighting 發表於 29-10-2015 23:16
我TU 應該係H
卡分期5500
CCB 5500

DRP 冇人會知道,除非你自己講。
不過所有卡都會CUT晒!(有機會有銀行可以保留信用卡戶口,但情況不一可以一概而論)

其實做過銀行見到樓主份TU已經唔會批啦!(一筆清)
大家認真諗諗,可能大家成日都講月薪幾多陪。....有幾多個真係可以借到多過10陪。 (以小弟黎講!未睇過私人戶口可以借到多過10陪,一次性借貸(唔係續借))
俾到樓主借到,轉頭咪又係還左既戶口再透支駛 Q 埋!
呢到幾多老網友見唔少啦!我係到3個月已經見唔少!
呢到上黎求救既人,唔係想再搵方法借錢。咪再教人去一筆清啦!借到.....你敢講D息會平過 IDRP 或者 DRP 咩????