破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

真係6C 定中介?

本身我2/10 約了去 MK 3姓6C 樓交文件, 朋友話此間服務唔好,又貴又慢, 佢當年就係後悔揀佢
但因為上去個日都係得自己一個, 怕係中介比人呃,  到時仲驚  ( 而家大肚中, 唔係咁方便四圍走, 如果唔係我都會自己搞 )

但我見生果報紙賣廣告個度, 除了三姓6C 特別大格, 如果係附近都係賣彩色廣告話係 XXX 或XXX / XXX 事務所的6c , 都可以搞破產, 仲要12000-12500 全包

又是否可以相信是6C 而不是中介??

THANKS

更正, 我唔係指上3姓6C 比人呃, 係去報紙介紹個D 細 6C 樓

SORRY
chanctl 發表於 26-9-2015 02:55
更正, 我唔係指上3姓6C 比人呃, 係去報紙介紹個D 細 6C 樓

SORRY

包唔包代為上庭先
chanctl 發表於 26-9-2015 02:55

SORRY

我有打電話問過一間收12000,註明“簡單個案”的律師樓,包上庭。傾咗一陣,佢話我的個案算簡單,但銀碼大,所以要收14000,說甚麼負嘅責任唔同。
破產銀碼大細同收費有關?呢D咪考立明目囉,廣告個價標得低過其他人,但到你真係去做就話呢樣果樣要提高收費,結果咪同出便果D差唔多甚至更貴,我都係搵三姓搞,由填表到入紙/宣誓用左四日(即日宣誓同中間隔左星期六/日),都算幾快,6C樓一般都係收萬四/五左右,唔明你朋友點會話貴