破產聯盟

查看: 6054|回復: 40
打印 上一主題 下一主題

準備交文件,但有問題.....

而家我按緊外判既指示執緊佢要求既文件,但有問題.....

1) 外判話儲蓄戶口要睇6個月,信用咭就睇3個月,但有幾間銀行既網上銀行已經入唔返,最近一兩個月既月結單我Download唔到,比唔到佢地的話會否有大問題?? 會唔會要我去補領??

2) 我去左稅局拎左過去3年既收入證明,就咁一張白紙列晒過去三年申報了的總收入,我有冇拎錯??

3) 我老細每年都比張"僱主申報報稅表"副本比我,入面係有分返年薪同花紅兩個銀碼。我係咪將稅局個份比外判會對我有利D呢??

4) 本身與屋企人同住公屋,但佢地唔肯比租約,同埋因為係做自動轉賬交租可能連租單都冇,租金方面係咪點都唔可以就咁報個銀碼??

5) 外判要求我比埋馬會戶口資料,取消左就要比取消通知信。我入紙前已經取消左個戶口,外判會否問返馬會睇我投注記錄??

推薦
Alex2233 發表於 25-9-2015 18:52
睇你咩文件囉

佢幫你開戶,叫你比影個薄仔比佢睇,梗係要比

樓主dw就好啦,什麼租單也不用給外判,不用煩問家人拿,雖然被他扣了生話費,看來外判和主任跟野方法是不全相同的,
回復 支持 0 反對 1

1:比得幾多得幾多,吾得先補比佢

2:冇錯

3:你吾比佢都會問你花紅D野

4:你填都冇用,都冇証明

5:我就比馬會戶口取消信就得,佢耍吾要睇你紀錄就吾知,每個要求不同
咁無租單有租約的話,要比什麼去證明而家個租金要幾多?
份租約已經有30年歷史,上面個銀碼一定唔準
你係家庭成員,試下問房署提供每月租金幾多既証明
有冇房署比租戶張卡,有條碼個張咭,可用查租易就知每月租金
投注記錄?怕咩...有邊個吾賭先
屋企人話怕D銀行有牌爛仔會搞埋佢地,所有有佢地個人資料既文件都唔肯比我,唉.....

你屋企人冇做錯,又唔係你屋企人破產,
你個人破產之嘛,佢地有權唔比架喎,

比得太多資料佢,盞比佢起到你底,對你都冇好處,有權唔比既,千其唔好比

而你都要識兇番d外判轉頭先得,
唔好外判叫你比乜你就比乜,唔通你老豆有10億鎊係倫敦又要同佢講?

佢叫你拎老豆的錢去還債你就拎?

屋企人話怕D銀行有牌爛仔會搞埋佢地,所有有佢地個人資料既文件都唔肯比我

用番依句同佢講咪得囉!
Alex2233 發表於 25-9-2015 00:13
你屋企人冇做錯,又唔係你屋企人破產,
你個人破產之嘛,佢地有權唔比架喎,

真係有權唔比外判或主任嗎?
sweetsweet 發表於 25-9-2015 15:22

你破又唔係屋企人破 屋企人基於私隠唔肯提供有咩野辦法
或者問下房署有無得攞番交租紀錄
hohochi 發表於 25-9-2015 16:50
你破又唔係屋企人破 屋企人基於私隠唔肯提供有咩野辦法
或者問下房署有無得攞番交租紀錄 ...

剛剛上左去同佢地傾完,每月還三千
屋企人最後都係乜都唔肯比,供養、租金、水電煤最後都冇計落去,我又唔想再拖,唯有係咁.....
DW123 發表於 25-9-2015 17:37
屋企人最後都係乜都唔肯比,供養、租金、水電煤最後都冇計落去,我又 ...

咁樣好蝕底wo
DW123 發表於 25-9-2015 17:37
屋企人最後都係乜都唔肯比,供養、租金、水電煤最後都冇計落去,我又 ...

第有單時再報,唔好放棄,4年後一條好漢

一黎佢屋企人手指咬出唔咬入

二黎一睇就知佢係林善派,覺得老奉要怕左d外判

江山易改本性難移,教幾多都冇用,
佢個格,蝕底係遲早的事,佢唔介意蝕由佢
sweetsweet 發表於 25-9-2015 15:22

睇你咩文件囉

佢幫你開戶,叫你比影個薄仔比佢睇,梗係要比

你話你有野做,叫你比僱傭合約,又好正常

但佢叫你比出世紙佢睇,比護照佢睇,問你曾經有冇坐過花廳,呢d咪叫多9餘

都無關係既野,點解要比你睇,雖則比你睇完都冇蝕底,
但你當我係雞呀?你想要乜就比乜?關你能事呀,慳d啦,要識彈番佢

我根本就無還價餘地,你係講我還是屋企人係林善派?我都想企硬,但無後盾我可以點?
同我傾個位外判話好大機會要我再寫多封書面解釋去講我D借款去左邊,話銀行唔接受的話最壞情況係會唔比我破.....
DW123 發表於 25-9-2015 19:04
同我傾個位外判話好大機會要我再寫多封書面解釋去講我D借款去左邊,話銀行唔接受的話最壞情況係會唔比我破. ...

咩唔比破,佢short能左,個破產令高院都頒左,幾時輪到一個小小外判講野

至於借左既錢洗左去邊,就點都要交代下,起碼都有個譜呀,點會全數無聲無跡無左

我破爆四十幾萬卡去賭錢都有記錄啦