破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

想問上門收數問題

我朋友欠渣X,己還4年還有一年還清,原應每月還$2500,但最近4个月收入減導致遲還成二三个月或只入一千幾佰,但最近收到一間叫ICS追數信,我朋友是女仔很驚會上門追,想問名師行有冇試過比渣X的ICS上門追數及是否很惡,我朋友希望盡力還清唔想有事,請問打去渣X可否有得講停止追數?
謝謝
惡與唔惡追到上門都唔係咁好喇,最直接打去渣X傾下
2500, 還多1年, 其實應該欠渣x3萬左右, 如果想還1千左右, 可能同渣x傾下, 或者諗下轉戶第2間, 還幾多分幾期, 應該有得傾。但千其唔好逃避
其實還左MIN PAY.應該唔會跌收數,跌收數就會麻煩D,當年我比渣打追,落入收數,佢日日打黎,入左部份都係咁日日打,入唔到果刻就上門,好彩有看更欄住,上唔到黎
bbb123456 發表於 10-8-2015 11:10
其實還左MIN PAY.應該唔會跌收數,跌收數就會麻煩D,當年我比渣打追,落入收數,佢日日打黎,入左部份都係咁日日 ...

你當時都係ICS收數?
wawah 發表於 10-8-2015 11:24
你當時都係ICS收數?

其實間間收數都差唔多,你有錢比,佢米唔上門,你冇佢要追條數都會上門
打去銀行同佢講轉左工,咪有野做。轉長既PLAN 黎還,只要你是還得到,佢地冇理由跌俾收數