破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

破產管理局要我買業權

今日,收到信已立即聯絡信上的受託人查詢,佢叫我自己同銀行相確還債事項(5間),傾得掂還到錢就可以廢止破產唔使賣樓。
打咗一間,佢唔知咩事話有問題就搵破產官聯絡佢哋另一間要收本金的4倍作為利息

我的破產官放咗假,要下星期一先返工,跟信上寫的受託人傾 or 自己的破產官傾會好啲?

另外,AIG 在網上找不到 hotline 電話號碼,請問有冇人知道?謝謝!
aig 90幾個dept,你幫邊個 部門借錢先???

你欠幾多年?絲打經驗
site:hkiva.org amy126
AIG credit card .在2003年申請破產的。
toffee 發表於 24-7-2015 11:03
AIG credit card .在2003年申請破產的。

已被收購..你CALL 中國建設試下
中國建設銀行(亞洲) – 個人銀行服務- 信用卡
flypig 發表於 24-7-2015 12:19
已被收購..你CALL 中國建設試下
中國建設銀行(亞洲) – 個人銀行服務- 信用卡 ...

謝謝!!

問咗銀行行息相當高,單單利息都要廿幾萬(1間),職員建議可寫求情信要求減收部分利息。
有無師兄師姐知道信的內容有什麼要注意,有什麼寫咗會對申請不利?謝謝!
toffee 發表於 27-7-2015 14:41
有無師兄師姐知道信的內容有什麼要注意,有什麼寫咗會對申請不利?謝謝! ...

我屋企人2003年老破, 今年同你一樣都係收到信要買返層樓既interest, 或者同破署一齊賣樓,
今年1月收到信, 上2個星期完成哂程序, 個官出左廢止令,
我地欠2間大銀行卞數, 1間財仔個人loan, 我地搵律師同銀行傾,

1間銀行(渣X) 唔收息, 還本金only, ~18萬
1間銀行(匯X) 收1倍息, 用8%-11%計, 本金4萬幾, 利息4萬幾左右, ~9萬
1間財仔(亞X聯X) 最貴, 欠本金2萬左右, 收11萬息, 用40%計, 最後求情還2/3息, ~10萬

律師費加雜費 ~4萬

你可以睇睇呢個POST, 係我呢半年既進度, 都寫哂係度:
http://hkiva.org/forum.php?mod=v ... &extra=page%3D2

希望幫到你!
flypig 發表於 24-7-2015 08:25
aig 90幾個dept,你幫邊個 部門借錢先???

你欠幾多年?絲打經驗

AIG 只有 19 個 dept
amy126 發表於 28-7-2015 11:07
我屋企人2003年老破, 今年同你一樣都係收到信要買返層樓既interest, 或者同破署一齊賣樓,
今年1月收到信, ...

謝謝!Amy 。

我都在努力同銀行商榷中………
但Axxn由上星期五搵到現在都未找到對口人,hotline 叫我自己搵破產官傾,send 咗兩次 e mail 去Axxx查詢都無回覆。自己破產官就建議我去美麗華大廈親身去寫字樓找對口人。