破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

岩岩16號交左表,等9月1號頒令,依家好迷惘

我上個星期交左表申請破產,9月一號就頒令,我欠安x,15萬還左6期,恆x就3萬上個月先借,我幾條問題
1:我上個月借恆x3萬,對我申請有咩影響,距會晤會叫我還,我上個月真係沒諗過破。
2:我下個月9號就要還安x錢,我應唔應該還,我可以用咩方法去拖,我屋企人吾知道我破,所以吾想俾距地知
3:我mpf果到岩岩搵左個經紀將我之前mpf group埋一齊,距會晤會知我破
4:我9月之後我什麼時候會有人同我傾生活費
        各位真係唔好意思,我太多問題,不過我依家真係唔知點做
想問搵左律師入紙翌日,喺咪收數公司就要停止追數,自己銀行啲錢都會俾涷結?信用卡仲有萬幾元信用額,可唔可以透支嚟俾律師費?信用卡喺咪翌日已經俾cut?入紙前幾耐可以唔還最低還款?準備入紙,感謝各位師兄分享
另外想問,我有欠aeon信用卡卡數,約8萬,入紙後會唔會上門追數?感謝師兄分享
如果你用信用卡透支後,即可去申請破產,距可能晤批,或告你欺詐