破產聯盟

查看: 19921|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

請各會員回答急呀,死呀的討論應認真參予

大家必需要認真想清楚,因為呢D討論太急又會死,又高危,最好要3思又3思。我見到各會員好快咁回覆,呢D咁不認真的討論會害到該名樓主架,佢咁急又要死又高危!

咁啦,想足兩星期,先至好答!

大家幫下手;,見到個D自已話好急又乜又物個D,必需超認真討論,搵足資料。核對清楚,再用兩星期思考先討論!
推薦
好多人非常自私,樣樣自已行先。所以佢地乜都話自已急,就快死,又話自已瀕危,當正自已係國寶。老實講,如果係急,就應該一早計劃好理財。

佢地只係想利用人的同情心幫佢,羅盡著數。
回復 支持 1 反對 0

做乜咁大延後反應?
我都好後先回,睇定D……識先提供意見……
唔明,我見到題,如果自己又識既都會答,咁樣做係唔係唔啱?
ac0213 發表於 29-6-2015 10:30
唔明,我見到題,如果自己又識既都會答,咁樣做係唔係唔啱?

好多話急又就快死個D,根本唔急。

好似,驚收數咁。

乜有人答左,收數唔上門?

佢地只係自私。所以無必要比佢地自私羅著數。
例如:

想問如申請破產,受托強績金公司staff會否知我破產,因我份mpf是親戚跟的

你話急係邊?知道左,有人答左,咁 mpf 唔會比人知?知道左, mpf 銀行會因為你轉人跟?而上手就一D都唔駛再 follow?

即刻轉 mpf?

轉 mpf 都要幾個月喎。點樣急呀?急C?急廖?

只係一種自私行為。
所以如果見唔到急係邊,或者在文中,會員講唔到合理的迫切原因,唯有比其他會員去消化佢急的原因。一個星期去研究急的原因,再用一星期去答就差唔多架啦。
我真係急呀,7月7日寄,今日收信,叫我20日回,救我呀
慘慘仔 發表於 10-7-2015 20:05
我真係急呀,7月7日寄,今日收信,叫我20日回,救我呀

急就一定要寫原因,無原因就必定…