破產聯盟

查看: 2714|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

少少疑問

請問,假如我本身欠400k,
但每個月還2000,四年其實都不足夠還清呢400k
咁係咪即係一定會加監?

謝謝
唔會加監 四年後就自動清
一個仙唔還,4年後都照解破。我有個小學同學就係咁。
而且佢去菲律賓3年,話搵工。一年番3次香港,都無事。

Btw,樓主個單黑財後來點解決。介唔介意講下。方便後人參考。thanks
只要你準時還,無咩野"忍門",係好易順利過度的。
flypig 發表於 26-4-2015 02:08
而且佢去菲律賓3年,話搵工。一年番3次香港,都無事。 ...

原來師兄仲記得我呢單嘢
flypig 發表於 26-4-2015 02:08
而且佢去菲律賓3年,話搵工。一年番3次香港,都無事。 ...

唔知點解我打左好多嘢,但係剩係show到我第一句

我上次係要俾多10000蚊去拆呢單嘢,都有留難,但後尾我態度勁強硬咁佢都無再點樣, 起碼過左半年都無受到滋擾

btw, 我二月頭開大會,但仲未同石石傾生活費,係咪有問題?我應該打去問下嗎?我已上過兩次交雙糧花紅本票但佢地都無提過呢件事
有無師兄師姐最近同完石石傾生活費?可否share下大概情況?
Heihei 發表於 26-4-2015 11:06
只要你準時還,無咩野"忍門",係好易順利過度的。

希望呀
因為都爬過下文
好多都係跟石石而係反對解破,所以好擔心
首先恭喜你!用10k拆得掂!!你對殺價都算有天份。
你知唔知大把債仔俾到足!!!有一個仲係你post度出現過。
講番你個筆,你可以發個輪俾外判的。照睇問題不大。不過班會計十分忙,唔得閒理你呢d細戶
flypig 發表於 26-4-2015 21:54
你知唔知大把債仔俾到足!!!有一個仲係你post度出現過 ...

好似話呢排多左人入紙申請入學
flypig 發表於 26-4-2015 21:54
你知唔知大把債仔俾到足!!!有一個仲係你post度出現過 ...

真係要好多謝係我個post度俾過意見的師兄師姐,當然包括flypig師兄你:)
如果唔係,可能我都係死路一條

希望快啲傾到生活費,唔使每天擔心
同埋希望石石唔好太留難我啦
ireneeneri 發表於 28-4-2015 18:43
真係要好多謝係我個post度俾過意見的師兄師姐,當然包括flypig師兄你:)
如果唔係,可能我都係死路一條

當日係巴士度見到你 POST,有點兒擔心.
因為黑財唔係個個撐得住.
當時我話自己底線係10K,其實只係開天殺價...
如果係我,可能最後殺到25K-30K...

證明 呢D 野你唔係靠邊個,係靠 你自己!!!