破產聯盟

查看: 4129|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

交表後(不吐不快)

一早都知曹xx衰架啦,估唔到真係衰到貼地!!
今日約左3點上去交文件。 我好守時地2點50分去到 。
一開門,坐低左,條友行出黎講,明明約你3點,你就早2個字上黎,還錢唔見你早。。。 哇。。我心中已經xyz 。。。 但我忍!!!
之後佢癈up 一大輪野,係咁捉錯處都算。。。 我係支出表填左養狗費。 佢之後就發火講,小姐,你養自己都唔掂啦,仲點養狗。我完全唔明你個腦想咩囉。
你覺得政府會批你養狗咩。你仲要住公屋。 已經犯法啦! 就係你依d 人,搞到香港多流浪狗,烏煙瘴氣!!
我嬲到呢!但我都忍!!!
之後佢就話,如果你唔養狗,咪有錢比返政府囉!!
我都只係講:係既,明白! 心中已經想xyzxyz 佢!
之後,仲衰,問我有咩問題要問,咁我真係唔知出糧花紅係點。咁我咪直接問佢: 我聽講花紅要申報,應該點申報呢??
哇!!!!條友串到同我講:你聽咩人講,你唔識,唔係要聽人講,d 人唔係主任,唔係律師,佢地識咩野? 一d 知識都冇! 你有咩唔明,唔知就要打比主任問。唔係聽人講,聽人講
而家好多破產人,都上網搵資料。 根本就害死自己!!!
你唔明就問律師,唔好問旁門左道!!!!
之後我只係講,唔該晒,就走左!
算喇,呢D人天生無家教,可能又撞啱M到咪咁囉,對弱勢就兇神惡殺,對有頭有面就成隻狗咁,要原諒
cc4321 發表於 6-2-2015 16:45
算喇,呢D人天生無家教,可能又撞啱M到咪咁囉,對弱勢就兇神惡殺,對有頭有面就成隻狗咁,要原諒  ...

我原諒左佢啦!!!!
呢條友就擺明想辣慶你啦.我個債權人都想屈我無通知[加人工]一事啦,比我大聲番佢.根本佢地好多甩甩漏漏.總之自己要定.
曹xx係好pk!雖已事隔多年睇返你嘅遭遇都有D火。
不過你又吾駛太擔心,如果有錯漏,主任會打俾你叫你補返,一般主任態度會好D,我嗰個已係算吾太好但問乜答乜有交帶。
交文件後2星期左右打來問我幾句,因我有間無限公司所以麻煩D,書面補返D資料就ok,佢仲教埋你點寫。之後半年只打過兩次來問我工作情況同埋問我收吾收到張破產令,最後一次係第一年交年報又填錯打來教我點填,之後三年都無打過來了。
所以呢⋯曹xx只係收文件,之後你再吾會見到呢D pk,以後4年都由主任跟進。
因為佢覺得你係社會底層,儘量鬧地底泥無問題,顯出自己係高你一等.

實際上,只顯示佢專業有問題.呢D CASE,全程錄音,拎去一仔,佢間外判都唔掂.
如果係我,我等佢廢UP 一輪,會問佢,
其實你地係唔係淨係負責收文件??
E... 外判唔係你BOR..除此之外仲負責D 咩野???

呢D 友一聽,就會收皮....

權力既恐怖  權力慾  如果大家去旅行同一團  見到佢  你又解左破 你估你會唔會忍佢?    佢夾魚時你快過佢  佢裝飯時你裝晒佢  佢夠唔夠薑吋你? 我睇佢驚過你
只不過現在破期中, 有乜心情同佢地玩? 咪就係咁咯
曹xx 真係好pk
我都受個佢氣
不要太乎他的說話態度啦~
因為他而弄到自己不開心就不值得啦~
雖然他說話態度有欠尊重,但當中某些點亦有道理,
公屋的確不可以養狗的,小心事件揚了出去會被扣公屋分及影響狗狗不能再留在家裡生活,
正因為公屋不可以養狗,如果申報養狗費的確很大可能不批,養狗的支出要另想辦法了~
MITKAN 發表於 8-2-2015 01:24
不要太乎他的說話態度啦~
因為他而弄到自己不開心就不值得啦~
雖然他說話態度有欠尊重,但當中某些點亦有 ...

所以我咪忍。。。。。唔出聲!!

呢d就係師樓之"人渣",
係等天收佢,
而家出事之"比卡超"幣,
又係引公公婆婆落叠之"人渣".
如果係我, 真係吾知認吾認到
我交件嘅律師樓非常有禮貌,ching真係唔好彩了