破產聯盟

查看: 4670|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

想請教各位師兄一D野 麻煩幫幫忙

如果搞 債務人重組 又或者 搞破產 有咩手續同程序  要帶D咩文件 同 大約幾錢到 之前睇到少少舊文 $8000+1045( 搞破產費的 )咁!搞債務人重組呢要幾多費用  聽講人地話如果搞債務人重組 又要擔保人 一定要有擔保人先做到!?
重一樣好緊要 如果無乜錢( 今個月環左錢 已經無乜多餘錢請律師搞了 ) 如果搵法援幫唔幫到我呢 因為我怕問唔到朋友借到錢去請律師搞

今個月公司被炒左我 而家好徬徨 下個月無錢環錢 迫住要搞債務人重組又或者搞破產 又擔心唔知到幾時先搵到工黎環錢非常擔心

自己上網搵過好多資料大多數都係講請律師搞的 ( 如果有錢請律師搞係唔洗咁煩 ) 但係我又無乜錢 怕問唔到朋友借到錢都唔知點算好 唔知有無師兄幫幫忙

希望有重新做人的機會 希望各位 師兄幫幫忙   謝謝  萬分感謝 !!

所有問題都有答案。

樓主所問的大多數問題(或者可以講全部)都…唉…唔正確。

例如:債務重組的前提係要過錢,你無收入,咁…

第2,法援的目的唔係比錢你駛。

睇下舊文可以搵到答案。
我諗都好快有人答你。

我唔係搵法援比錢我駛咁既意思   我係想問 如果搵法援搞同出面D律師搞的話  D錢價錢係咪差唔多定點樣 因為我係驚如果問朋友借 都未必借到舊文講個D價14000~20000

法援係唔會幫破產人仕攪,你一定要自己比錢搵律師攪,D價錢都係大約$14000~20000當中有9千幾係破產處收
我剛申請完完!
原來自己填好簡單!
一萬蚊自己搞掂
即日ok 快過律師樓多多聲
Ps:我搵左三姓搞到一肚氣

法援一定幫唔到你.

用腦想下,
政府錢,納稅人$點會用來俾私人申破 !
係咪想再多d人出來佔中佔鐘佔終.......!

1 債務重組,有工有得搞.無工哂GAS.
2 老破自己搞:9K+.
律師 12.5K -16K.
顧問: 一般 25K -100K 愈貴愈多人SERVE 你--指黑社會上門服務

如果無水,可以搵義工填FORM. 東X,或者明X..... 同埋要自己 先係網度做好SEARCHING, 大概 3日之內.

最後,你欠幾多??? 入息原本幾多?
顧問==文書服務.
法律個PART,佢都唔夠料.要轉俾律師.
文書個PART,即係你填FORM,PASS DATA 顧問,佢搵個文員幫你填.其實律師行都有呢個SERVICE.
不過,一般 顧問提供 心理咨詢.即係佢講到自己好有把炮,咁一般人又真係會聽完舒服D.

但佢貴過律師,平的幾千到1萬,貴的無價.
而且,有可能會招野一D 黑社會上你屋企收數.

幫趁邊個自己想清楚.
flypig 發表於 3-11-2014 14:43
顧問==文書服務.
法律個PART,佢都唔夠料.要轉俾律師.
文書個PART,即係你填FORM,PASS DATA 顧問,佢搵個 ...

點解會招到黑社會上屋企收數呢??
keing81 發表於 3-11-2014 16:26
點解會招到黑社會上屋企收數呢??

好多顧問本身就係黑社會.
拿!! 佢收費有幾個辦法,通常D人破得就無錢. 一般:
1 佢先收10K做DEPOSIT(其實未必10K,總之債仔易唔易呃同有無水,佢當然想盡收)
2 有尾數分期
3 由於填表,佢傾向唔寫呢筆數
4 到還錢期,如果你無錢,可能有黑社會出現你屋企.
~"~  今日打過去明X到問 大約都知少少點樣搞  明X講到好似搵客仔咁係咁叫我點樣點樣再去搵佢再傾 = =
flypig 發表於 3-11-2014 12:53
1 債務重組,有工有得搞.無工哂GAS.
2 老破自己搞:9K+.
律師 12.5K -16K.

我欠差唔多10幾~20萬 差唔多20萬咁制  而家份工搵得萬幾數  萬1蚊都無 = =仲未計扣埋強積分   
欠太小,又有份工,唔值得老酸
能找多份part time 做就最好啦~~未到絶路真係吾好老破
你搵結餘轉帳,一個月還4k.5年左右。
你揾份pt.撐得住有突。
老破先唔見 10k-20k.
個個去還。