破產聯盟

查看: 5389|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

外判機會比例如何

最近收到交文件信件,有些問題想各CHING指教..
1.文件上說頒令後5天內要與6C約見交文件,是真的要在5天內完成..或是電話再約時間交文件(因工作上不易請假)
2.說如要開戶或解凍戶口請聯絡破署簽署人,是否未批給外判?
3.要交的文件如真的沒有..怎麼辦? 強積金條款/借貸條款資料/稅單(3年內)
   強積金/借貸條款已是好好多年前的,信件記錄找不到..
   之前已向稅局弄了份3年內公司入息文件,可否代替稅單!
4.本人負債大部份是一線銀行...獅子..X生..X打..,開債權人會議成數高嗎...
暫時主任,只交文件,恭喜,希望keep住主任啦
Cookie18ma 發表於 10-10-2014 08:14
暫時主任,只交文件,恭喜,希望keep住主任啦

多谢你。師姐知道主任或外判未!
1,自己打比佢,約時間。
2.暫時跟主任.因為開戶/解凍都問返主任(恭喜)
3.你可以同6c個度問返,,間間唔同.
4.應該話你暫時係主任跟.如果銀行不滿意安排比主任跟.先要開債權人會議

我呢,,就無你咁好彩..我比左外判跟......下星期約見.文件我都預備好.....等待出發....

加油加油
Cookie18ma 發表於 10-10-2014 09:52

師姐加油,希望你遇到好外判一路順利。。
刚收到獅子銀行追數,没顯示电话号碼。。
小弟是在還款期前4幾天入纸,之過了還款曰一兩天已有电话追数也通知已申破,到第6-7天收到信说取涓消信用卡。。到今日仍有电话追数唉是一缐銀行做法?
即係點樣呀,C hing....我都係琴日宣誓完,跟住等律師入紙。。。可唔可以講多些小呀?1線都會咁做呀?
sf17 發表於 10-10-2014 11:14
即係點樣呀,C hing....我都係琴日宣誓完,跟住等律師入紙。。。可唔可以講多些小呀?1線都會咁做呀? ...

有了臨時破產令再通知債權人,一般銀行會停止追数。。我的例子只是说是大银行不知真收不到資料或是扮唔知
Cookie18ma 發表於 10-10-2014 09:52

妳係邊間外判?
最近收到電話短訊通知信用卡到期,如已還款不需理會...
另有收到短訊通知信用卡款項已過期請儘早還款,如有需要請在辨工時間致電....
以上只有短訊沒有收到電話追數, 小弟已入紙2-3星期..顧問說已通知他們..
想知道是否電話設定沒有更改...或是扮野來追數?
是否可以投訢!
终於正式入學。。户口又解凍只欠交文件。信件交文件是交律6c楼,解凍户口经主任。。收解凍信時另有一封要求每月打薄後再AX给主任。。咁樣跟主任成数大不大?
roy2014 發表於 12-10-2014 01:13
最近收到電話短訊通知信用卡到期,如已還款不需理會...
另有收到短訊通知信用卡款項已過期請儘早還款,如有需 ...

有機會未收到通知, 叫你律師再傳真過, 或者打去客戶中心通知他們我已破產,資料已在幾號幾時已傳真, 叫他們做番紀錄就可以了!!
因我之前都係申請破產後仍收到AEXN, 星X 短信通知及電話追數, 同律C 談過後,他說不用理, 但最後我忍吾住就直接致電聯絡客服, 問距地吾收到通知, 距地話電腦無紀錄, 叫我提供番日期同時間距地去查, 之後距地查到已收到,呢家會紀錄番電腦, 仲同我講如收到短信通知不用理會, 之後到頒令都無收過電話同短信了~~希望以後都收吾到~~
roy2014 發表於 29-10-2014 16:06
终於正式入學。。户口又解凍只欠交文件。信件交文件是交律6c楼,解凍户口经主任。。收解凍信時另有一封要求 ...

暫時係跟主任, 但之後仍有機會改變, 視乎債權人
终於暫時定局已交文件到6c行。。當行心情巧劣的(因遲大到),去到已有3位師兄排隊。。等候時聽到佢地對话心中想如何應對。如表格上写了不是賭引致致破產,現對答说是就是找打吧。。到我時6C可能在對上幾人出氣,感覺没太大压力。。完成後不知咩原因没詳談生话费。。只説如有需要主任會接触。否没
小弟之前解凍户口一次是有金額否取超過限額?
主任要求每月傳真户口資料一次,好:
到这步真多谢貴站各師兄師
roy2014 發表於 6-11-2014 16:43
终於暫時定局已交文件到6c行。。當行心情巧劣的(因遲大到),去到已有3位師兄排隊。。等候時聽到佢地對话 ...

主任要求每月提供户口资料,如户口有余額是否不好(因加班或多7-800元),。
到这步真要多谢贵站各阡兄師姐支持及意見。。因債主多是一缐银行希望文件過関不用傾生活费及经債權人會議。
roy2014 發表於 6-11-2014 16:55
主任要求每月提供户口资料,如户口有余額是否不好(因加班或多7-800元),。
到这步真要多谢贵站各阡兄師 ...

生活費係會傾的, 因為暫時跟主任, 所以會遲少少約見, 銀行存款就盡吾好有餘額~
多多谢師兄回覆。。
如取金額大過初部資料支出金額,會否有問题?
小小提示(因找銀行弄到遲到)永X户口薄要有交易才有顯示,如没交易任何日子打薄是空白没資料。。