破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

俾D建議我,已破8個月

冇野做,冇學歷,破署有一信寄我只有8800元生活費,住一人公居獨居!生活暫沒有問題,現況讀erb,讀完應該有一張現金支票!唔知可唔可以自行劃線叫主任門開信?如果唔得,做d咩工唔太辛苦?大公司part time可否出信?如申請綜緩個程序又係點?搵社工又係點?其實目的只是想有返張atm卡!求同學師兄姐幫手指路!破產左精神左傻左....thanks
我想問有咩工係唔辛苦架?你就算做鴨都要氹你唔想氹的人啦=-=" 點會唔辛苦=-=......小朋友你係咪諗多咗
我都想知...有咩工唔身苦....人工又高有記得話我知
你想主任開咩信比你?你所以無學歷係讀到幾年班?你讀erb報名填form時應該有問你係咪破產人士?你讀得erb應該係想揾相關嘅工作,咁你係erb讀咩課目?最後無工作係唔辛苦,呢樣你可以死咗條心。
我不是想搵工!想開卡咋!我長期0也少打工,破也O稅O老強。我做黑行業。
benny141 發表於 20-7-2014 19:22
我不是想搵工!想開卡咋!我長期0也少打工,破也O稅O老強。我做黑行業。

你意思是銀行開戶口嗎?
你如果沒有正式的工作﹐
主任不會給解凍信去銀行開戶口哦!
1 搵主任傾下,睇佢點講
2 佢要封LETTER OF OFFER...間間公司唔同.有D 上班後會出信.你叫人事部出封信就Ok 喇.
內容講下幾多日假,人工,POST,福利  咁.大公司請人,好多唔問都會出O既.
chongxin 發表於 20-7-2014 20:12
你意思是銀行開戶口嗎?
你如果沒有正式的工作﹐
主任不會給解凍信去銀行開戶口哦! ...

請問兼職算唔算正式的工作?
wvovw 發表於 20-7-2014 20:19
請問兼職算唔算正式的工作?

兼職比如是在馬會兼職要經過銀行戶口過戶出糧﹐咁主任就比解凍信你羅