破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

急救教;每月收支申報表填寫問題

我寫呢張表寫咗好耐都未搞掂,因為宜家暫時返唔到工,返到就可以每個月多返約千多元兼職收入咁宜家點樣寫,就算有收入都要同社署拆數,個個月都唔同我點寫落去好?另外我想問下關愛基金我仲有9000蚊未拎,呢條數係cover返之前做野的津貼,但要playback咁拎錢,所以拎到拎綜援嗰個月就冇,條數係咪應該計其他收入再除返12個月俾佢?

收入
綜援金6573(連租)
關愛基金750(9000/12)
綜援金多發一個月433.75(肯定會出但未知幾時)

支出

租金838
水費15
電費250
煤氣費200
流動電話450(冇屋企電話)
個人膳食4000
家庭開支2000(要去超級市場買因為有送貨服務,有醫生證明唔可以拎重野)
醫療開支600(買藥支出有醫生寫的藥紙證明要長期服藥但醫管局藥物名單唔包)
交通費800(內含的士費有醫生證明唔可以行得遠)
上網費168

大致係咁樣想問下有冇可能過到呢?我遲D返到馬會兼職就可以有返多D錢=-= 宜家可唔可以當住有收入咁填=-=?

可以填先。。。個人膳食唔知會否減些佢地
謝滿蘭 發表於 5-7-2014 10:41
可以填先。。。個人膳食唔知會否減些佢地

個人膳食減唔到了,叫外賣係咁上下
kumiko1030 發表於 5-7-2014 15:03
個人膳食減唔到了,叫外賣係咁上下

佢地幾時同你傾生活費了?