破產聯盟

查看: 2777|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

破署主任打來話要還多啲錢, 還暗示要非同住子女在生活費...

今朝破署打來話要每月還多半$500, 我話好難, 佢例牌同你講要左cut右cut, 呢個我都知, 不過, 佢最離譜係暗示要我個非同住女兒俾生活費, 變相增加收入, 等我可以還多個$500, 佢同d大耳 loan半斤八両, 都攪到要破產仲點可能要屋企人幫手還債呀, 個女又失業.....

打黎有佢講冇我講, 我解釋佢唔聽, 仲話有商量, 假商量就真 (十成十係狼鷹 d fans)

咁點算, 四月一號開始又多一筆工作上0既開支: 車資, 佢批唔批呢 ? 至怕唔批 ( 聽佢語氣.....唉), 到時要用哂個人雜費( 我報$400), 又要減饍食 (這個免強啦),
按照呢個計法, 一係唔俾贍養費, 或者繼續借錢先掂.....

可以點做 ??

附帶一問, 有冇可能我還多左錢呢, 因為計過條數, 唔洗四年一定還哂...

(十成十係狼鷹 d fans)  係政府主任定外判 ?  如你講破署打來就係主任, 但主任應該無咁辣  你睇下用乜理由爭取翻

車費一定會比你的  因為你返工  多少你實數搭車之餘再拆大佢  睇佢點批  

個女失業可作為無銀比你既原因  
政府主任呀, 佢就係咁辣, 無情講啦 (話明係假商量), 爭再佢未開到口叫我唔俾贍養費還多 d 錢姐
主任都禁狼,樓主真慘,比我就企硬唔會聽佢講,下次驚佢又唔知有咩無理要求
你同主任講... 話個女唔同住... 同你關係唔好... 佢唔會俾家用/生活費俾你... 睇下得唔得... 講真... 又真係唔一定要俾你喎...

至於車費... 你做定條數俾佢囉... 我之前外判跟都申請到加車費... 主住應該都得呱...
最後大家唔同意,可以等個官判.

呢招係最後最後的一招.最後先用吧招去大一大佢.因為一來佢打份工唔會同你博.
二來上到庭,法官多數同情老破者.
BTW,你月入幾多??月供幾多??
有同佢講, 不過佢完全忽略我所有說話, 剩係識得話: 唔係唔洗還 wor, 條死八婆跟本係搶錢, 同佢 bargain 最多還$800, 佢一口咬實要還夠一千,

我月入 10,300 (扣左 mpf), 租房 + 食飯 + 贍養費已經去左 9000, 還一千 ? 即係要唔好生活姐, 買條廁紙都要$30 蚊啦, 真係睇病都冇錢
superlemon911 發表於 25-3-2014 01:45
主任都禁狼,樓主真慘,比我就企硬唔會聽佢講,下次驚佢又唔知有咩無理要求 ...

檸檬都解破咯   依家主任都變埋  世界真係變晒咯  唔通債權人比壓力?
smallcat 發表於 26-3-2014 00:06
檸檬都解破咯   依家主任都變埋  世界真係變晒咯  唔通債權人比壓力?  ...

仲有4個月呀,貓兄,我都想快d到
superlemon911 發表於 1-4-2014 21:49
仲有4個月呀,貓兄,我都想快d到

4個月好快過啦, 呵呵  
每月還$1,000,唔使四年一定還晒?

欠款小於$48,000破產?係我睇錯定係你寫錯?
豬公 發表於 4-4-2014 17:28
每月還$1,000,唔使四年一定還晒?

欠款小於$48,000破產?係我睇錯定係你寫錯? ...

欠款小於$48,000破產?你睇錯啦, 條數大好多....