破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

我今日最終去左申請破產

同題...

今日申請過程好趕, 所以.....回家才發現佢幫我報漏左填我既手提電話費及日常雜費 (例如: 買清潔用品, 洗頭水及一些公仔麵, 罐頭等開雜項支出) , 計過大約都成 $800元~~  但已經今日宣誓, 因明天星期六, 所以, 佢地未交文件, 所以....可以更改嗎??  

如果唔改, 會影響我之後既生活費批判嗎???

推薦
EWB 發表於 3-2-2014 03:36
終於排左出庭日期啦...現在好緊張和掛心~~   希望預到個好官跟自己令個4年順順利利咁過, 更加希望個官會好 ...

1 唔係官判你生活費,係你同外判/主任傾.
2 頒令後,有份野要填,包括生活費,你到時補番.
3 理論上,你申破時,與破產人士初步訊問表 內容應該一致,
不過,有所改動,都無咩大不了.
回復 支持 1 反對 0

你唔係有慈善機構教你填咩,當中一家有一項係家庭雜項開支喎........手機費你係開支平估表填反問題唔大。
Heihei 發表於 25-1-2014 14:03
你唔係有慈善機構教你填咩,當中一家有一項係家庭雜項開支喎........手機費你係開支平估表填反問題唔大。 ...

我最終找左律師做,所以,係律師填…
比得錢律師,硬係用到佢盡有咩都問佢啦
終於排左出庭日期啦...現在好緊張和掛心~~   希望預到個好官跟自己令個4年順順利利咁過, 更加希望個官會好好咁批我生活費~~  
撐C兄, 我都是剛可破第3個月
okmyhome 發表於 4-2-2014 16:35
撐C兄, 我都是剛可破第3個月

日子難過嗎??  批既生活費OK 嗎???