破產聯盟

查看: 17083|回復: 88
打印 上一主題 下一主題

大頭仔.收貨囉喂

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
  好多野食....比大頭仔?
smallcat 發表於 13-1-2014 22:21" }' s( g" v+ n0 Y* \0 E
好多野食....比大頭仔?
* a+ D: i. |) I6 t# o
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
wahtung 發表於 13-1-2014 22:30
9 Y) B* q  l5 p4 M1 ^. r6 i2 O係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
! }7 I+ F3 M4 C/ b# n
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既$ _/ B: ^7 s9 s9 l: S

. i# j) d0 L8 f8 u炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
smallcat 發表於 13-1-2014 22:460 C; Q0 L6 {- s; b' y: ]  V- R5 T
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既# S# x! X! n6 z- ~, v
) ~  U! a# `3 d
炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊

7 b$ T. J2 X$ @  D' B: O7 b唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
wahtung 發表於 13-1-2014 22:51& U  d" _+ b$ l# [8 _$ z
唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...
8 T8 A) U) b5 Q  z, p# ~; A5 W
  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
, Q6 `0 P9 l0 c# ~. |3 U! j, o: T+ w; X/ Q
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54$ O$ y- t0 Q4 O/ ?! J* Y' m
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食" M8 ~" j+ F; @5 @2 _+ ]# r/ a' @6 d

2 R7 |; z) H. }' y8 s* M獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...
* b% o, |  e9 L
獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
9 w3 K& Z7 o/ y7 T0 W! @' d咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食4 Y$ r( J+ b% Q9 \$ r2 a) Z
: ?( F' h$ R& W  b8 t
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...
! z& x0 g$ f( |7 ~8 O" D( m
貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
本帖最後由 bb_q_888 於 13-1-2014 23:18 編輯 , i; y  p; W+ ^. ^; w0 s

9 J" S; i4 x8 M& b5 bhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12
' F5 x, `8 ~- T( w* t* Q% ]6 Mhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
# j, ]% |- ~" c) r0 C
呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12
0 k( X; [  A, W* h3 p6 w9 U) Xhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

0 Z9 N  ^+ D* d: g新鮮??佢唔食生肉呀
wahtung 發表於 14-1-2014 01:13
" `5 `- R8 X8 R$ s' {% y新鮮??佢唔食生肉呀

4 P8 u* Q8 u9 X- Y唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴," S. K# G$ z9 V$ E4 |
不如食新鲜比較有益。9 F' r0 W/ P, M9 R) E; K
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
$ o; n% `2 g: Q, W2 W1 D唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
) o5 ]) {0 S0 i6 L" \( z不如食新鲜比較有益。
( {! t& _; X4 Z! [ ...

: x; G  V' u( z: l% c0 l3 c( U帶子應該好貴喎
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13( j6 p+ W* U/ p. X$ ]
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,; ?+ s% u' M8 q5 S; s6 h
不如食新鲜比較有益。' M6 [6 m+ w: ?4 J9 D
...

- I. g; z# f1 U' `! @: A' G海鮮可以, 但以魚為主
5 b5 p1 U, P) L; H$ W. I4 p! {* h
3 E' T, u6 P9 e5 A  _2 V( C$ Z: G; U, r& Y以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
wahtung 發表於 14-1-2014 12:337 N. ?0 C6 a! g- m
帶子應該好貴喎

" n/ ]9 w4 U& O0 S, H  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定' M1 K7 y" u' Y  l) ^- M
; m/ V. j3 l/ g" _  [7 I7 p
新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13, H3 u7 K4 ?6 u4 _5 D
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,; ]  c4 M8 ~) w$ T
不如食新鲜比較有益。! a1 ~/ w. |7 s% r5 Z' `$ z
...

6 |7 S% e. A! {4 G# z% E( c仲有 貓餅 架
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33/ A9 V* a  e0 ?$ u1 h9 H% }$ N( r
帶子應該好貴喎

& d1 \# r& m8 g- k! X我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)
; _/ ?  j  i# V- J" f# s; X- C4 f/ n$ |

$ _* q9 J; w5 d$ {) }: P* Y; ?
smallcat 發表於 14-1-2014 15:53
4 E& h* y! Y7 W+ p4 A/ X# K海鮮可以, 但以魚為主
# I( V( ]) h7 W4 N  i6 i( }: _" V, c0 q- i3 b
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...
4 r4 t8 E( B( m, G  ^# V8 [* `
细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……