破產聯盟

查看: 16830|回復: 88

大頭仔.收貨囉喂

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
  好多野食....比大頭仔?
smallcat 發表於 13-1-2014 22:21
; K  C- j2 k  Y* M, P2 L- V好多野食....比大頭仔?
4 \& y- a: ?! r# t+ ?# l! `
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
wahtung 發表於 13-1-2014 22:30
9 H9 N2 S* @5 }# \" u. Q  A係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
; g1 p) Y* Q- h& t- u8 o
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既
: s4 R  k4 Q) A2 x
' h3 m& e! U" z; Z* y. ?炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
smallcat 發表於 13-1-2014 22:46
6 M0 t% }4 z# i1 d8 B+ j唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既
+ A/ [  c% n- k; p( Y$ O: C! L  v2 m( T3 }0 E. m
炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊

5 Y1 r+ Q' i3 G1 {# ]唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
wahtung 發表於 13-1-2014 22:51
- s! e4 }3 `& u9 b唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...
' ?" R% \: n) H) p4 `5 c
  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
1 y! S# M. ^4 S# m. N6 X6 Q: B0 {' R. x4 D% Z, j6 ?! r! N
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54: f# u7 {6 g9 c6 s* C( {7 ~, j1 D
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食# ]. s2 P$ D7 A! |& ~" q
  [/ h: p! h0 u9 U' i& i& ?$ H* y
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...
) S1 Y: ^" B: P2 e
獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54) B3 t8 x/ _5 [. r5 p, i/ q
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食5 J7 S' U1 g4 ]# V& c- ]7 y
6 m  `+ a5 y# O2 M
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

" E7 N6 r2 U: V* h# j  I# _- K貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
6 y# G2 _2 f6 U( l6 o6 O! u' A1 R- b' ~
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12
- C& a8 ?* R; G3 Yhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
" `6 H0 x5 W* O5 e+ ]
呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12: g- T7 F8 b4 K9 r; y
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

1 N% G1 Y6 J# N新鮮??佢唔食生肉呀
wahtung 發表於 14-1-2014 01:13; P! |3 m+ F3 o1 p4 g6 j
新鮮??佢唔食生肉呀

8 t4 O" s* n( f7 n1 O唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,$ D3 p+ X0 l; L% r8 S" R
不如食新鲜比較有益。) D. a  B% j( B  q
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
' K" H  f+ M8 H' R唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,5 }% k3 ^7 H1 H+ h9 l
不如食新鲜比較有益。
: W5 b8 ?$ W9 K- X/ ` ...
; W. N/ g6 s* ?3 _* q/ Q6 l- P
帶子應該好貴喎
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:131 d0 a4 o/ A5 Q; n1 [
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,( D% q. g& R  Q% m* }" O
不如食新鲜比較有益。# Z  A4 P( F+ ?* Z0 E- ]
...

; t8 J7 T+ M! I4 Y6 `$ I% S海鮮可以, 但以魚為主
; s% B. a$ B/ w: |8 J' s% p
  I1 i7 n+ ]% ?% l2 i) z6 M+ R* @以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
: C. h: P8 j8 l帶子應該好貴喎

: a2 T) h7 U8 t. Q2 O/ t: [  D# A  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定
8 W* t, B6 j4 c3 |
- ~6 W6 U% N  m" T! B新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13$ a* l8 P7 R3 R0 A
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,7 Q# N' c- f7 u. Q% L
不如食新鲜比較有益。, q5 n) a+ n  r' q9 q
...
9 B  o$ l. t  |6 S% j* }4 z
仲有 貓餅 架
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33, a/ W' p1 g7 e
帶子應該好貴喎

4 z/ d8 n6 U9 m我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)7 D5 S# d  N- [- _5 P& }

3 d1 K" G4 w* P' F8 s  L+ q% Z0 {! }& |. Z3 H
smallcat 發表於 14-1-2014 15:533 s& Z/ |* x+ B+ M) R9 m" S) Z4 s
海鮮可以, 但以魚為主
6 Y5 \6 E! Q0 y; q5 b, @
4 Y6 k1 s- Q+ m9 U+ l  G以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...
$ W6 P/ b, {7 Z  _" ?. G# H
细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……