破產聯盟

查看: 17076|回復: 88
打印 上一主題 下一主題

大頭仔.收貨囉喂

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
  好多野食....比大頭仔?
smallcat 發表於 13-1-2014 22:21
) g+ r; R! ^3 Y! |# E7 f& p* c好多野食....比大頭仔?
; ^0 x- P7 E0 C0 ]# I. B
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
wahtung 發表於 13-1-2014 22:30% r% `' u, ^' K
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
4 r; D5 I1 V. S) V/ |. @
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既$ f8 o8 D5 T" X3 o1 k* D  x

# u/ [0 z) T; Y' V1 }3 @& O1 W5 p' A炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
smallcat 發表於 13-1-2014 22:46
9 ?) c' J+ [& z& Z% U% N3 |唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既
# d0 g7 W* ?$ h" Y! A. s  t4 U$ k8 |. {
炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊

9 F! z+ h9 I! |4 }+ d5 U( p* q3 v+ k1 A唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
wahtung 發表於 13-1-2014 22:51
& y7 c8 S6 b6 @( I& d$ v' z) R唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...
7 X4 g8 r6 D- z# G2 A- W
  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
+ `: _8 a- S$ r1 o
) \# t- z3 u0 V6 V) \2 `獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54, V+ j$ h4 c! K2 E# e, O
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
% r+ \3 Q* N6 a' }+ c2 g" [. t2 z* ^& `+ S  x) X9 W: D+ }5 W  @
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

6 R" n8 G' v/ B. }% v8 @獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54# j4 M% T; m& `& }
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食- X+ f" G5 j8 i0 |( L

; R+ }' H! c! o" m* ?獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...
" v6 \$ x; m  A! R6 W! n/ e
貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
9 X* r+ C3 C. H3 }" V. K2 D+ B5 _- b; ~
4 r7 u% G# x7 [9 x4 mhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12) |( `. ^7 r7 |  f9 H" m
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
3 o1 p  @: H/ G: ?
呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12
' v. D& O$ m% G: F4 q1 g2 j; chi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

+ }9 w: F, O5 U- O3 M- K: [* @新鮮??佢唔食生肉呀
wahtung 發表於 14-1-2014 01:133 m7 w, k9 d* m8 ?. Y2 m
新鮮??佢唔食生肉呀
7 M+ u: c, z; z/ h2 ]
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,4 j$ a; w1 F6 p, y5 f
不如食新鲜比較有益。
: C8 C: v4 k4 {6 P! [* M; J
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
! H: Z, I# H+ \5 D; ]9 F唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
1 H, E0 I0 I3 T不如食新鲜比較有益。
% M  ~* ^, d. z4 ^3 `, o2 o ...
* {# L% S. p: b. Z/ _9 c. ^3 Y
帶子應該好貴喎
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13- V; z; M, l; R* L9 }- z. j; `& d
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,0 B$ Y3 l, T- N5 v* f! T6 ^
不如食新鲜比較有益。
* w  n! e; _7 S* g& r" a ...

7 U  ?( |& R) B2 q% \海鮮可以, 但以魚為主
. F4 ~; R0 X9 h3 ~( S
, a- ]! Z7 T/ Q1 n% Q; W$ m& B以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
) Y8 Q7 A' R# J帶子應該好貴喎
# Z  g# ?0 h, P9 m5 L* Y$ l' Q
  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定
8 k; {/ m" U2 `# H( c6 n' A5 R& J$ |) v2 }2 y  w; D2 g
新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
% T# {( o* O8 \( ^! f唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
; V' r$ C0 {% W$ b4 ?不如食新鲜比較有益。- Q' A1 V9 u: x2 ~, P
...
7 s7 @5 W! k' F. y+ F
仲有 貓餅 架
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33* v, N2 X5 a* B* S8 f
帶子應該好貴喎

! K0 n: K+ {4 Y; `) h我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)
9 x. Q4 R6 M2 T: e; ?. r* B+ `3 z2 |, p. }% X5 A( ^

. d) \( m  z% B4 A: w
smallcat 發表於 14-1-2014 15:53
. L) D$ v0 f; h+ T/ R海鮮可以, 但以魚為主
5 V$ K/ Z# A7 N  `8 z5 k. U( F! M8 ]1 ^1 B3 Y
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...

* f5 o- |5 @& G6 V( p细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……