破產聯盟

查看: 16921|回復: 88

大頭仔.收貨囉喂

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
  好多野食....比大頭仔?
smallcat 發表於 13-1-2014 22:21
! ]# Z) m7 u/ X# L7 _好多野食....比大頭仔?
# v/ a' @, d! B8 X! t0 Q
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
wahtung 發表於 13-1-2014 22:30
3 p8 R; {& M( u5 r係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我

5 U0 P. K# {. M: F2 N. w 唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既: D$ \' Q! G; B3 S8 I- o

6 I! C* {" j3 ?4 H- ]  F& [炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
smallcat 發表於 13-1-2014 22:46( O& Q$ S- p0 T7 x3 c* {1 c3 p
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既! a( y9 I5 j) \) @
! R1 V" z' {6 Q" {9 p4 f
炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
: ?4 b; u9 Q; n5 i
唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
wahtung 發表於 13-1-2014 22:51$ v  o: N9 b5 L+ y$ \6 n" p6 M
唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...
/ N8 n& Z  U+ {* Z5 j) `5 h
  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
& Q2 s0 y7 X& v" M8 D! g# W
; G+ D1 y4 n" l' N, l2 [獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
9 A6 Y6 O1 z: |- C咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食0 k3 a! {) x; d$ R
1 U/ i' z5 s& ^3 z" J
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...
7 E* @$ J* @7 ^/ [0 m: i6 j8 n
獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54* g9 G" v, r( s3 s6 w
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
! L& ?5 w  |; _$ e9 Q, d1 @$ o
8 l6 F7 @9 Q, Z, T, S獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

* o/ K  t1 U( r貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
本帖最後由 bb_q_888 於 13-1-2014 23:18 編輯 # u; Q9 s* _/ X5 c! q" s

2 V3 D' ?% W" A, n1 W0 {$ nhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12& X) j4 }' h/ i0 j) }
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
+ l: G' `- F/ X# ?9 E/ x
呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:129 S; L/ F4 b0 K7 {1 @) _
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

m3 e+ @6 k4 U5 G& r2 i: h新鮮??佢唔食生肉呀
wahtung 發表於 14-1-2014 01:13
$ S9 |  y: q" x( u0 u新鮮??佢唔食生肉呀
: k  _! Z% A. F8 y0 w, i
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
! h( |+ O+ x! w* l( |不如食新鲜比較有益。8 g+ h; F. h# |5 x6 T
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:139 b6 }, @8 u0 k+ B. U1 H
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
" d" {' {/ ^" G' `5 f7 u- g% q: o不如食新鲜比較有益。
6 J4 K# M( g- V  d ...

7 D; C; g0 O: b帶子應該好貴喎
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
, g& R5 |' P, t* x" v6 |1 i" J唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,: P$ t" Y+ P* ?, r! p7 ~0 h
不如食新鲜比較有益。
- N. C2 ^: m% L0 r' W; M5 P/ R ...

& s2 V! D& S2 S# H4 x& E海鮮可以, 但以魚為主
% z! z9 j8 T$ n: L% ?
% b7 G  Q, a6 @/ n: c1 E& h2 d9 X4 Z- y以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
1 W+ m2 r2 E! |3 E& }) B9 h) s# u帶子應該好貴喎
' J  @& L; U! a5 ~8 S3 I
  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定1 t5 b4 m1 ~1 m* P' @8 [

4 {& J" L4 [: r# O! ^新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
+ a0 y& Q7 f) _, u- b& w$ w唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,, {$ T' u5 ^5 }. s+ h
不如食新鲜比較有益。* h8 @, o! i' M. {- ?0 T" B
...
( O& e3 Z5 s5 Z) |( f
仲有 貓餅 架
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
6 S% m! l4 h3 L" @/ N4 L帶子應該好貴喎
( x# u0 ?* \) ?5 h3 r1 F
我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)
0 B% t5 _0 O- z& I6 [  Q
) t& h! A# N, c9 m
* u8 \6 a3 X: O- w- v/ ]9 Z6 y
smallcat 發表於 14-1-2014 15:53, J# c+ r1 f0 b/ Y
海鮮可以, 但以魚為主
* n2 q$ }) t. R; Z5 c" y2 ]/ N0 s0 q; X: u5 d" i
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...
" v5 E6 C$ w6 ?4 V, w! I- j9 ?
细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……