破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

想找律師行辦破產

各位前輩:

如果想找律師行辦破產, 想請問邊間服務好同辦事效率快呢? 我打開報紙廣告好多間唔知揀邊間好,

3姓的律師行打過觀塘分行的查詢電話, 那個接電話的男人態度很差,問一兩句已不耐煩~~雖然有發短訊回覆

帶什麼, 不過我話隔左十幾年, 都唔知欠幾多, 佢叫我自己上去環聯羅左TU報告先至上黎....

唔知係咪3姓大間唔憂做生意?
有無爬過舊文?

呢度唔會介紹律師,
其他破產問題則可,
待有會員'消化'後便會回覆你。
唔好意思, 想知道有咩律師行服務比較好唔會求求其其, 自己去找真係唔知點算好~~
skcat 發表於 5-1-2014 18:02
唔好意思, 想知道有咩律師行服務比較好唔會求求其其, 自己去找真係唔知點算好~~ ...

呢度唔會答的,你慢慢爬文吧.
唔好意思, 想知道有咩律師行服務比較好唔會求求其其, 自己去找真係唔知點算好~~ ...

或者咁講啦, 細間D服務會細心D, 大既太公式化

打開報紙, 搵D細間既, 上去問問, 態度好既先決定比錢佢做, 明白不?

你直接上去問, 如果都係花時間同你傾下, 答到你問題, 應該你會信心強D, 個人意見係咁, 當然無百份百, 但大行就好似D 大集團咁, 細既有D似茶餐廳咁, 以上意見你可參考下, 記住錢在你手, 上去D行問野唔使比錢的

唔答你就同佢地88, 肯答你既你就從中揀間合你自己, 祝好運

仲有問清楚 律師費包乜野

1. 代唔代上庭 (一般代的), 有D唔代但收費會平, 記住問清楚包唔包

2. 有乜資料要準備比佢地, 包唔包解凍戶口出糧....等

一般破處依家會收你8千幾費用 (以前9千幾), 律師費就4 - 6千左右 (視乎你要乜服務, 如果唔包上庭就應該少過2.5K), 但搵得律師佢地幫你上庭就唔使煩

smallcat 發表於 5-1-2014 19:35
仲有問清楚 律師費包乜野

1. 代唔代上庭 (一般代的), 有D唔代但收費會平, 記住問清楚包唔包

多謝你回覆, 講真搵律師代上庭好過, 自己上去又要請假又要扣人工仲要對住來回時間又好尷尬~~,

我會先問清楚~~
smallcat 發表於 5-1-2014 19:30
或者咁講啦, 細間D服務會細心D, 大既太公式化

打開報紙, 搵D細間既, 上去問問, 態度好既先決定比錢佢做, ...

之前打過電話俾3姓果個觀塘熱線, 個接電話男人好耐煩咁,問兩包唔想簽的態度,跟住叫我出個TU報告,

先黎搵佢, 然後個語氣好差, 話發短信比我自己睇~~大集團唔憂無生意做的感覺!
睇到,睇唔到…睇到,睇唔到…睇到,睇唔到…睇到,睇唔到…睇到,睇唔到…睇到,睇唔到…睇到,睇唔到…睇到,睇唔到…睇到,睇唔到…

哎喲!