破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

找各師兄幫幫忙 ,快

小弟於日前收到法庭頒令,可喜可悲,現加緊努力填表,有一些問題請教各前輩,
1,我收到是去旺角某外判,有很多問題,都不懂填寫,請問當日詢問判官後才填可否哩,會否給他駡或不受理哩?

2,看到一問題,有否赌博及輸多少?說真這些欠債很大部份是輸的,馬会也有,大海也有,請問什填?

1. 盡量填, 外判唔會罵你的, 我既經驗係佢地都會協助你完成埋佢, 當然, 你唔好空空咁比佢, 識填盡填就可以, 到時你話有些空白不是太清楚怎填, 所以, 才漏了, 到時佢會續一問翻你一路填的

2. 又係賭, 呢樣真係唔知了   如果條數可以當唔係賭, 都唔寫啦, 咪當借比朋友, 親友, 你自己想啦, 如你馬會確實有條大數過, 咁你都無計 (呢條問題等其他人答你好了)

評分

參與人數 1城市人氣 +20 城市金錢 +20 城市魁力 +20 城市權力 +5 收起 理由
dopod123 + 20 + 20 + 20 + 5 說得對!

查看全部評分

smallcat 发表于 28-7-2013 11:31
1. 盡量填, 外判唔會罵你的, 我既經驗係佢地都會協助你完成埋佢, 當然, 你唔好空空咁比佢, 識填盡填就可以, ...

thank you smallcat
看到一問題,有否赌博及輸多少?說真這些欠債很大部份是輸的,馬会也有,大海也有,請問什填?

1 如果銀行過數,你如實招供吧。如馬會好多時直接係銀行扣。
2過大海,最好避重就輕。投資失敗???借錢友人???不過你講還講,人地問到你最好有合理解釋。