破產聯盟

查看: 1269|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

我真係好驚呀!

前一日我收到一封由UX嘅追數信,咁我今日就打去同佢講我申請老破,嗰女仔都話佢都收到通知,但佢話我都未頒令,叫我都要還錢,叫我自己諗辦法攪掂佢!跟住隔咗一陣UX又有位男士打嚟又追,咁我就同佢講我真係冇錢還,當我想講我申請咗破產之前,嗰男士就已經幫我講份申請破產文件佢哋已收到,佢話佢會將我嗰case pass比有關同事跟進,咁直係點呀?

之前我睇過溫sir講呢啲電話一定要聽,佢哋都係打份工,所以我唔敢唔聽
推薦
多謝咁多位師兄support先,我要6月尾先頒令,我最驚佢哋會攪到去我公司,到時我實被炒都得啦
回復 支持 0 反對 1

我以前都欠UX,同你case一样,但我说有什麽问题找我律師,我一毫子都设有,他们只是例行工事,放心
樓 主 吾 好 咁 担 心 , 間 間 財 仔 刀 係 咁 嚇 , 阿 天 以 前 欠 AExx 刀 係 咁 樣 , 打 一 兩 次 電 話 追 數 后 應 該 會 收 手 , 有 錢 還 使 鬼 老 破 咩
無錯,
呢d電話都係例行公事啫.
起碼聯絡你"確認""核實"真有其人其事嘛 !
大家各有"工作".

唔洗驚,呢d電話係佢地最後一擊,如果嚇得到你,佢就收得幾多得幾多.....

呢d電話聽左就算數,驚驚下就頒令,攪掂.......
其實佢地心態係, 十個有1, 2個怕麻煩, 比得幾多佢地收幾多, 根本你入紙破產, 你都唔應該還錢比任何機構, 佢地都係打電話嚇下你, 不會淋火水紅油,  如果再攪你咪話寫左信去一仔或東仔, 佢地一般唔會攪你, 反正大把債仔可以攪, 一般都係捨難最易
你只要照听电话,一般都唔会打去公司,除非找不到你的,放松D.好快雨过天晴
Girl 妳無駛驚,正如樓上咁多位師兄講~係例行公事!妳而家嘅情況同我幾個月前一模一樣,又要接佢地d無間斷追數call、又怕比公司知,又擔心騷擾咨詢人....結果冇一樣發生!市面上比較出名嘅財仔我都有借,尤其以UX追得最積極、聲調最響亮、態度最惡劣....妳如果真係女一件,唔兇吓妳就假!師兄佢地冇教錯,有電話就要接,如果有哂呈請編號比哂佢地仲追嘅話就打比妳律師!good luck!
多謝安哥
girl 发表于 20-5-2013 13:27
多謝咁多位師兄support先,我要6月尾先頒令,我最驚佢哋會攪到去我公司,到時我實被炒都得啦 ...

放 心 , 佢 地 最 后 衝 刺 祇 係 電 話 追 數 , 吾 會 上 你 公 司
如果你還俾一間,就麻煩了。
因為你係申請緊老破,咁係對其他債主不公的。

你話唔好意思,宜家一方面無錢,有咩事麻煩搵你律師。
多謝天哥,flying哥
見你係女人....應該兇你者....大家斗惡斗嚇咖渣.....我老破果時...從來未收過呢D信...我身邊5..6個男性朋友等頒令都未收過呢D信!!