破產聯盟

查看: 17287|回復: 88
打印 上一主題 下一主題

大頭仔.收貨囉喂

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
  好多野食....比大頭仔?
smallcat 發表於 13-1-2014 22:21
* r' M8 l- q+ w7 ]$ V$ M好多野食....比大頭仔?

" G' E9 S2 V6 ?& S' c6 c! p係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
wahtung 發表於 13-1-2014 22:305 m' _" Q) }; E
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
  ]) M" T$ `, j
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既
) ~9 K" L4 ?1 _  |  L8 P1 o) Q+ [+ F
% H+ \0 L- p1 ~0 J$ m炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
smallcat 發表於 13-1-2014 22:46
5 @  i' z4 R- ^' r7 I2 O唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既6 W( i/ `7 ~  U

y; C4 X2 [3 I炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
/ M. `& n. b* ]$ s& t* E
唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
wahtung 發表於 13-1-2014 22:51
9 R, q  H% s9 \8 \唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...
, ^  K% \$ A# B0 A4 W# N
  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
7 S( N: B, d/ H1 t- V* T  r; Y  m% E3 ]! _( q/ |9 B% @& M
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54: i: }& q9 i  Y$ ]* v# D$ D
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食5 p0 V, M. \* _$ |& f$ a
5 v" K( j  D1 K  r; m
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

; q. C. z% y3 T( K6 G: b7 q獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
$ c7 ~: E* {/ h- W: `" y( X咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
2 \+ g& \. ]4 @5 n  U
4 w) [" N2 ]0 U: B) j獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...
8 D- }$ L; g2 @( l' `
貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
本帖最後由 bb_q_888 於 13-1-2014 23:18 編輯 : Q! E+ n& u" @" y2 i. C5 W# r

- r, @6 |3 f% C9 qhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12
+ A* Z6 |0 e* ?hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

; U, @+ w; W6 l+ }$ Y' ^% [呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12( h" }8 ?- ~. n# h7 z* j
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

: h2 N3 ~6 m$ e/ p新鮮??佢唔食生肉呀
wahtung 發表於 14-1-2014 01:13- X/ i+ |! J7 x, K2 O% J
新鮮??佢唔食生肉呀

# P( B+ z% G: m7 j3 [唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,% }$ b9 r( d# p+ i6 I( l
不如食新鲜比較有益。
" C' v  A; F7 Z) N
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13& v. u- {1 @* e/ f
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
* W; E7 E4 v  Q- c+ R& c1 X1 k  N不如食新鲜比較有益。, [+ w& L9 Q  r2 H
...
1 |6 g! Q' Y0 v* D/ @
帶子應該好貴喎
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13: M) O" {9 A! N& [, ?2 Y
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,$ g. ^( s! z8 L4 t
不如食新鲜比較有益。
2 B; }+ R- l* X  x' Q; F ...

# |0 U. a& |  C. d海鮮可以, 但以魚為主
( n& u  b0 W" ]8 B0 e; [, T9 X  }
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
wahtung 發表於 14-1-2014 12:336 D+ _$ ?' V" u( s/ \
帶子應該好貴喎
8 g" u% N  }  Z% r8 T
  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定0 L, W7 y( P0 i0 l+ A4 {+ ?

+ t: ?% S0 R& B; a/ S6 F新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:135 u7 s6 E" \. j' M$ c0 v
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,! M$ f. W$ w2 q5 k3 {7 y2 f
不如食新鲜比較有益。
2 z% j+ f( H' g% x ...

9 |4 K) b* G7 p/ ?1 ?仲有 貓餅 架
wahtung 發表於 14-1-2014 12:332 A% M3 i" H; @9 j
帶子應該好貴喎

% z2 P# S: w) S4 _) S, v我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)/ w: f8 c9 M( p' h2 _
4 b& P- d# `! M0 x6 i! U" N% Y

: c1 u# W1 I% u5 ?3 g$ R7 s- L
smallcat 發表於 14-1-2014 15:53
: O3 P! ]$ D5 ]海鮮可以, 但以魚為主
0 ]% i- q: ]! j6 v1 A1 D
4 l0 ?5 L/ S! d7 C: ?/ p以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...

) H: S% w* `, o4 M9 k  H2 k) g. j细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……