破產聯盟

查看: 3346|回復: 30
打印 上一主題 下一主題

再有流浪貓疑遭虐殺

本港再有懷疑虐貓事件!觀塘一間駕駛學校附近,近日發現一家四口的流浪貓慘遭殺害,一隻疑中毒死,一隻腹部疑被水喉通插穿致死,另外兩隻雖被駕駛學校職員關在籠內免受傷害,但昨早該兩隻小貓卻不翼而飛,貓籠更有被破壞的痕迹,籠裏底盤及一個器皿亦留下血漬。警方到場調查後因未見貓屍,只能列作刑事毀壞,駕駛學校職員促請警方徹底調查,並在網上作出呼籲,希望早日將虐貓狂徒繩之於法。
0 q. @: b4 j' O2 j6 ~. M; |$ t! \6 S/ ?
促警方認真調查該駕駛學校職員沈小姐表示,鄰近學校的觀塘渡輪碼頭近巴士總站經常有流浪貓出沒,她昨發現兩隻籠裏小貓無故失蹤後報警,不過,她稱未見警方在案發地點附近套取指模,促請警方認真調查。* l0 W( T9 J- O7 }
5 R  k% \$ v  q' L. e/ Q; ]* Z/ w
她指出,上述懷疑被虐待的流浪貓約八個月至一歲半大,估計懷疑虐貓狂徒的行兇時間為上周四晚上十一時起至上周六期間。她已在網上廣傳有關懷疑虐貓事件,希望早日將狂徒緝拿歸案。+ x& N4 m8 x) N" V. h( N

6 \! q. O) t) ]8 _0 W警方表示,昨日在觀塘海濱道汽車渡輪碼頭發現有兩個貓籠被損毀,有兩隻貓不見了,案件列作刑事毀壞處理,並交觀塘警區刑事調查隊第四隊調查。
6 T0 s' q1 B, d9 _6 B
2 p9 q* s0 V1 h" Q1 p2 v. V5 q3 g: V4 u
4 I; q4 c6 P  k9 ?6 h* w) m
http://the-sun.on.cc/cnt/news/20121121/00407_018.html
5 R7 y4 o# [7 N4 V4 q9 x, E# {8 t, B

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
真係唔想聽到呢d新聞,自己咩都幫唔到,個心好唔舒服.............
圖片可能令人不安
* L; _) u" y$ J- Q. z1 G; q% o. _  J# V$ {

$ W) l3 s1 N/ b3 g* n  {: G9 g  t1 M- O$ q( B: Z

/ }& x. O' Z# D! ^  p6 |9 q, m屯門再出現虐殺貓咪。R.I.P

" O( @3 H! x  h% d; r7 A  s我無將圖打格仔 因為大家係有權知道真實流浪動物係香港現在過緊啲咩嘅生活
6 K- @3 m7 {/ a  D% i6 g$ A5 R: v

; ^+ S) |7 r8 \+ S7 W, o% m8 `9 W( ~0 w但話俾大家聽只要香港一日未有授權執法既動物警察 虐待動物只會更變態(澄清一下!香港依
+ D% [0 I2 ^! `7 x7 M6 `3 B
家係未有動物警察!)5 A- l- X9 y9 k

& B) I) h$ p( g; x& Z7 K* |
  w% T7 W- [3 p- y8 l: A

1 S# v$ Y4 q4 s9 l1 n9 m; v

3 B% B. b; G/ z6 P1 g' G" T- |5 g+ Y6 d9 D& J9 q
5 U) m( O1 P6 i# ^

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
日日發生, 但又唔成立動物警察
smallcat 发表于 20-2-2013 16:44 - M6 g& y) {: x$ b  r) J
日日發生, 但又唔成立動物警察
7 v/ W8 F8 y) J. ~( @2 N
隻貓唔眼閉,內臟都無埋
wahtung 发表于 20-2-2013 16:46
+ \$ R/ k8 c2 `9 B隻貓唔眼閉,內臟都無埋

8 j) l  _# L$ s0 c早排有隻被去皮, 暈了
smallcat 发表于 20-2-2013 16:54 ! n; \3 h. L1 B. x2 E2 l1 F: Z
早排有隻被去皮, 暈了
% H$ b) E4 _8 c, T$ ?9 `
無辦法,政府唔肯做嘢,啲官又又判得輕,燒狗判八個月,燒塊布判九個月,有乜天理黐膠線
呢d人有暴力傾向,要心理治療.
bb_q_888 发表于 20-2-2013 17:16   F3 ?! L2 B, ?/ R
呢d人有暴力傾向,要心理治療.
8 {7 Q; V6 b; {% K. ]
仲一單比一單變態
wahtung 发表于 20-2-2013 17:07 7 k& W/ O: Q, B$ y, C  E4 E
無辦法,政府唔肯做嘢,啲官又又判得輕,燒狗判八個月,燒塊布判九個月,有乜天理黐膠線 ...
% u0 F; w+ _5 O4 v3 N% p
判重D, 就算唔坐監, 罰30萬罰到D衰人破埋產
smallcat 发表于 20-2-2013 17:55
: e: F" T, u. ?8 T9 |3 O. }判重D, 就算唔坐監, 罰30萬罰到D衰人破埋產
+ D' _4 I) _. h& Y  u+ L
咁呢啲衰人如破產呢度收唔收佢好呢
wahtung 发表于 20-2-2013 20:58 ) y0 ^% f3 R/ `# H( u& n
咁呢啲衰人如破產呢度收唔收佢好呢

5 u7 w9 Y- M. Z+ s* U3 a收, 收左教育佢, 等你地各版主思想教育, 以後將所有收入一半奉獻 破聯或貓會
smallcat 发表于 20-2-2013 21:48
/ s2 X- m# I! ?/ H* t1 P9 B收, 收左教育佢, 等你地各版主思想教育, 以後將所有收入一半奉獻 破聯或貓會 ...
& E; @: `. R( j% u
好見意
wahtung 发表于 20-2-2013 21:52 0 E7 V7 ~& r& ?; g" p6 H) j7 h
好見意

. C- E$ g* J3 _+ J 依家香港興思想教育   強制佢接受破聯教育  
wahtung 发表于 20-2-2013 21:52 , [7 v- v. b# j1 r& t, ?% k4 N; f  k2 V
好見意

; n* L' f9 ?7 |& h! Y我地依家日日比流水哥同元朗秋教育緊點將大話美化佢    第二時有女有老婆, 結婚紀念日, 乜愛情忠誠全部要忘記佢
smallcat 发表于 20-2-2013 21:54
1 c, N" Y/ ~  u/ i, Z依家香港興思想教育   強制佢接受破聯教育
2 q6 |. q/ N3 l. G7 X( ]. d
一於咁話
smallcat 发表于 20-2-2013 21:55 ; ^+ N+ i& f) J$ I7 r$ d8 o' T
我地依家日日比流水哥同元朗秋教育緊點將大話美化佢    第二時有女有老婆, 結婚紀念日, 乜愛情忠誠全 ...

4 T3 K% ]. W4 I5 q三月三日可能有嘢睇,啲愛角協會同我係地球人會開拖
wahtung 发表于 20-2-2013 21:57
! {& I/ Y# [- V8 O! p三月三日可能有嘢睇,啲愛角協會同我係地球人會開拖

5 H& u! F: P( [$ H 乜事要開拖?
smallcat 发表于 20-2-2013 21:58 ; i: [- b. C% A
乜事要開拖?
& n# E( f; I8 \* F& |7 r  h1 v
啲愛角會霸佔咗好多街,喊打喊殺,啲我係地球人話要做番塲好戲喎,係FB都吹梗雞呀
wahtung 发表于 20-2-2013 22:00 * ?* r; }: R  R# C* L8 K
啲愛角會霸佔咗好多街,喊打喊殺,啲我係地球人話要做番塲好戲喎,係FB都吹梗雞呀 ...

- G/ d7 I& r) O# X) }/ r) f啊, 橫額