破產聯盟

查看: 3078|回復: 30
打印 上一主題 下一主題

再有流浪貓疑遭虐殺

本港再有懷疑虐貓事件!觀塘一間駕駛學校附近,近日發現一家四口的流浪貓慘遭殺害,一隻疑中毒死,一隻腹部疑被水喉通插穿致死,另外兩隻雖被駕駛學校職員關在籠內免受傷害,但昨早該兩隻小貓卻不翼而飛,貓籠更有被破壞的痕迹,籠裏底盤及一個器皿亦留下血漬。警方到場調查後因未見貓屍,只能列作刑事毀壞,駕駛學校職員促請警方徹底調查,並在網上作出呼籲,希望早日將虐貓狂徒繩之於法。* A5 _4 _5 a3 C( q
0 w1 R) m" O3 m+ J/ M
促警方認真調查該駕駛學校職員沈小姐表示,鄰近學校的觀塘渡輪碼頭近巴士總站經常有流浪貓出沒,她昨發現兩隻籠裏小貓無故失蹤後報警,不過,她稱未見警方在案發地點附近套取指模,促請警方認真調查。
+ P* v+ n' k* d0 f  _6 m2 w) Q- _" y: w0 R/ K4 X6 o
她指出,上述懷疑被虐待的流浪貓約八個月至一歲半大,估計懷疑虐貓狂徒的行兇時間為上周四晚上十一時起至上周六期間。她已在網上廣傳有關懷疑虐貓事件,希望早日將狂徒緝拿歸案。
: R9 x- I, V2 \
' g. E$ h& k; u' f  g& g* n1 }警方表示,昨日在觀塘海濱道汽車渡輪碼頭發現有兩個貓籠被損毀,有兩隻貓不見了,案件列作刑事毀壞處理,並交觀塘警區刑事調查隊第四隊調查。0 n! Y+ ?' v; [) g
7 U4 Y* q. i: Z/ Q! S
& Y+ I& j- [& [( ^: n1 L8 y

# q# @" N) N7 V% Fhttp://the-sun.on.cc/cnt/news/20121121/00407_018.html
0 d& ~6 T( ]* A# Z" f8 L- r/ y2 z: g: |

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
真係唔想聽到呢d新聞,自己咩都幫唔到,個心好唔舒服.............
圖片可能令人不安
# _* y  u5 ^) }& @, o
( H5 G2 d/ ~" h% o
# Q+ }- c$ g+ b: @9 o

' r; B: b* w8 W& J+ O1 ]6 @* \

6 b+ }. G5 v/ o9 w屯門再出現虐殺貓咪。R.I.P

! X' ~5 S; y. Y+ b9 O4 o我無將圖打格仔 因為大家係有權知道真實流浪動物係香港現在過緊啲咩嘅生活

" `! _! j. v$ k) X" I+ d/ j
4 K' |9 Z1 }7 a4 U% h) U但話俾大家聽只要香港一日未有授權執法既動物警察 虐待動物只會更變態(澄清一下!香港依
+ I! c, e$ a3 M4 B) @1 F. v- v
家係未有動物警察!)
+ j+ P3 f7 |0 [0 A/ }0 I5 s; i6 O/ Q+ n5 z8 u) D

5 U  r3 N4 r/ M: }" o& w: W, ?4 B2 X+ {* _+ m5 n, u9 R, b

; [: J* N+ h: h) u4 T* F& X6 a2 J: |; K. \& \

1 @% }, v: W. L' `6 ]* E; L  k

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
日日發生, 但又唔成立動物警察
smallcat 发表于 20-2-2013 16:44
+ w8 }& V/ ]3 {) U# D4 \9 z, F- e" u- p日日發生, 但又唔成立動物警察

$ R6 Z0 J# I! _# i. {. F隻貓唔眼閉,內臟都無埋
wahtung 发表于 20-2-2013 16:46 ! e9 j+ w4 b- Y7 L% T' B
隻貓唔眼閉,內臟都無埋
1 y- l" F5 p" S8 P" ~0 ~9 O* ~: s
早排有隻被去皮, 暈了
smallcat 发表于 20-2-2013 16:54 2 E8 k0 ^/ n  ~0 l. @0 ^  _4 K
早排有隻被去皮, 暈了

1 p0 \8 E& y6 b" }! C7 H無辦法,政府唔肯做嘢,啲官又又判得輕,燒狗判八個月,燒塊布判九個月,有乜天理黐膠線
呢d人有暴力傾向,要心理治療.
bb_q_888 发表于 20-2-2013 17:16
- K- [( H5 H$ i+ v呢d人有暴力傾向,要心理治療.

" S5 r+ ?: Q* Z- [8 x仲一單比一單變態
wahtung 发表于 20-2-2013 17:07
! W9 X2 c- w5 ]9 r& S無辦法,政府唔肯做嘢,啲官又又判得輕,燒狗判八個月,燒塊布判九個月,有乜天理黐膠線 ...
5 E7 Q# j3 y4 V5 d7 H9 H  W: b/ g
判重D, 就算唔坐監, 罰30萬罰到D衰人破埋產
smallcat 发表于 20-2-2013 17:55 , e- E( q# o; M, D
判重D, 就算唔坐監, 罰30萬罰到D衰人破埋產
4 Z0 V# T  Y) _- y$ ^5 o
咁呢啲衰人如破產呢度收唔收佢好呢
wahtung 发表于 20-2-2013 20:58
: D# w$ s, L; I  }: ]咁呢啲衰人如破產呢度收唔收佢好呢

0 `& f9 O: A" b# P7 z1 h收, 收左教育佢, 等你地各版主思想教育, 以後將所有收入一半奉獻 破聯或貓會
smallcat 发表于 20-2-2013 21:48 6 X/ Y6 j7 m( U( B+ V& k
收, 收左教育佢, 等你地各版主思想教育, 以後將所有收入一半奉獻 破聯或貓會 ...

4 e; E1 [% t" M3 q5 ]- Z9 R! c! {好見意
wahtung 发表于 20-2-2013 21:52
( |& l2 ^, i( j) U8 C好見意
& Q, z  Z( M# r9 A9 ~
依家香港興思想教育   強制佢接受破聯教育  
wahtung 发表于 20-2-2013 21:52
( A4 \- g" O/ e) F好見意
( m, D# X& d$ E; L4 P, w/ P4 ~) b8 K
我地依家日日比流水哥同元朗秋教育緊點將大話美化佢    第二時有女有老婆, 結婚紀念日, 乜愛情忠誠全部要忘記佢
smallcat 发表于 20-2-2013 21:54
5 }, W/ ?" w# h依家香港興思想教育   強制佢接受破聯教育

4 J! K+ [# N) J# c% d$ N: S( v1 e* C; s一於咁話
smallcat 发表于 20-2-2013 21:55 " U4 t* ^. q) @
我地依家日日比流水哥同元朗秋教育緊點將大話美化佢    第二時有女有老婆, 結婚紀念日, 乜愛情忠誠全 ...

) F2 C( D& x9 N8 q5 v三月三日可能有嘢睇,啲愛角協會同我係地球人會開拖
wahtung 发表于 20-2-2013 21:57 " Y: j  d* ?1 N" w# j! X6 o; `
三月三日可能有嘢睇,啲愛角協會同我係地球人會開拖

0 Q! E& F2 S/ T! M' n" E. Q( I 乜事要開拖?
smallcat 发表于 20-2-2013 21:58 ! N7 g" [. Q' d& o) @5 I) w
乜事要開拖?

: Z5 V( w" t# f8 D啲愛角會霸佔咗好多街,喊打喊殺,啲我係地球人話要做番塲好戲喎,係FB都吹梗雞呀
wahtung 发表于 20-2-2013 22:00
- L6 c- b* x9 `啲愛角會霸佔咗好多街,喊打喊殺,啲我係地球人話要做番塲好戲喎,係FB都吹梗雞呀 ...

% X8 X9 Y6 A) w1 S  g( a* Z5 `啊, 橫額