破產聯盟

查看: 17202|回復: 88
打印 上一主題 下一主題

大頭仔.收貨囉喂

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
smallcat 發表於 13-1-2014 22:21
/ K% U8 w) X4 [- o3 c" a  f/ ~好多野食....比大頭仔?

! ~) q, P" u+ N4 \% q係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
smallcat 發表於 13-1-2014 22:46
9 u' [1 l( O& z唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既: f7 w( v3 k3 e. |
( Y3 d' C7 l3 ^8 N+ D
炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊

9 d: F& J, {7 V0 l! ^唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
smallcat 發表於 13-1-2014 22:548 h8 u, Z! Q2 a% V! n# _& x
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食2 ?1 {9 v) f; ]1 _
* e: H/ @) `8 X
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

; j9 d. G* s: U- D獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54/ x+ P* S; ~7 p0 @
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
9 W- O0 n% r" [0 A$ Z9 c- h2 p
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...
! E: @3 b* V; P" a& ~4 F
貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12) A/ s0 Q+ X9 l' R7 v+ {& c9 L- d# L
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

, |/ C+ w0 R6 z& x' x新鮮??佢唔食生肉呀
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
# H0 P7 _5 N1 z+ V0 O唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,+ ]" ~, k9 W( N8 {3 a
不如食新鲜比較有益。& b+ s1 F$ n( m% [: j9 h7 F
...
+ {  d6 r' a5 v  S, Q4 \9 P
帶子應該好貴喎
smallcat 發表於 15-1-2014 10:012 S$ |0 q+ H2 j3 j/ k
可以比少少油, 就唔比出面有油既隻貓食, 入面D用都幾清清
3 S$ \5 n4 R& Y0 W% T- V8 c: D! [! T
依家乜魚都貴, 唔貴個D又好腥下   ...
7 ^+ e/ J+ v/ v& F! ~
搞咁多嘢都係俾啲貓糧算啦
bb_q_888 發表於 15-1-2014 05:43
, s9 K% `9 Q1 x: a我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)

) k/ ^/ B% _) x3 h我自己都係煮即食麵及生麵食,烚啲菜,基本上星期一至五晚上都食素(當然唔係全素,啲即食麵啲湯料,即味精都有肉味)
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36" J5 o+ D5 i8 V" g. @, J
最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味

: k/ |7 I8 j6 U5 H唔食湯包等如清水,算吧,無錢係咁
smallcat 發表於 15-1-2014 14:35
6 T6 [* U- ]1 _* ]4 j( M3 y貓糧唔好處係比較咸D
% R: T0 c, C5 |3 Y
食天然糧囉
smallcat 發表於 15-1-2014 14:36
3 u- f! N2 C) D/ s  S! k/ P9 n- v, @最好唔好食個包湯包, 好傷身, 比4份1包吊下味
( R, h9 J  |( f( i0 M
最精髓就係包湯包嘛,實實際際食即食麵,我唔好學人認屎認屁作大的
bb_q_888 發表於 15-1-2014 18:260 F& T! ?3 `! ^$ Z5 g
我好少吃即食麵,其實D湯包係好正,特別係豬骨味。不過血壓高係要介即食麵,如果要食多數選米粉。; L0 n& k# w- W
$ I0 a. w* D7 ]9 V
...
" a8 L6 a9 n5 }2 [7 A5 _
但米粉包湯包都好濃架,不過米粉始終唔夠麵咁飽
smallcat 發表於 15-1-2014 18:12
/ m& |: f- S% ]但認屎屁 都要同皇上 比較下, 要羸佢都唔容易
' K1 l8 M' |% m& B6 J4 r
咪係,自己又唔係皇上,認屎認屁俾人笑架
smallcat 發表於 15-1-2014 18:11
% X! m6 M+ [" ~0 {但湯包味精勁  唔係wor, 我食蝦子麵去代替公仔麵, 蝦子麵 + 菜  + 少少蠔油 + 少少辣醬就好好味架 ...
7 F) @/ D9 [/ `  y
但壽司國啲人都好鍾意食味精,佢國家啲人都好長命喎
smallcat 發表於 15-1-2014 22:26
0 \* l1 h4 @. C! _: D# Y6 J3 T佢地成日食三文魚食同飲綠茶, 仲有AV 現場實況痴漢電車真人表演, 有D唔同架, 哈哈
& a* K' }4 V! L" g0 w0 f) ?/ x
  F* X. `6 x$ h) S* a. R香港男人咁樣 ...

- D! }6 v6 ^. C9 z2 k! f咁香港啲麻甩佬咪上去强國找啲哈爾賓及青島妹玩高鐵痴漢囉,一樣咁長命架
smallcat 發表於 16-1-2014 00:454 V% X- W* Y+ A( l; X/ K0 v
個D係 嫌命長  哈爾賓好易變high 野賓妹, 青島好易變 驚青
, m; z/ D9 K0 O* L4 G# q
姨長到,咪青根暴現囉囉
bb_q_888 發表於 16-1-2014 01:13. d1 Q9 u( F6 m4 L% j
係冇咁飽,不過即食麵一般經油炸,醫生千叮萬囑唔食(血壓高)。
" Z' j  w7 e& G1 u  k2 I0 T有関湯包我都麻麻地,好耐之前有新聞話湯包 ...
8 S% Q% ?" w4 K3 }: v
Q 姐,有時生活迫人都唔諗得咁多,日頭返工放工後都好攰,求其飽就算
smallcat 發表於 16-1-2014 10:27
# m( c3 Q$ G+ [* P華兄, 溝件住家菜就有住家菜食架喇  ( b0 I8 {. y; E$ W

& D# e( M3 m' z3 u, m搵個識煮飯既港女

. Y/ r; Z9 b# `溝泥就有