破產聯盟

查看: 23193|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

二線財仔(追數問題)

(我已入紙)有三間一線財務,但係我有四間二線財仔共欠太约4萬,四間我都有供個2,3期比佢地,但現在真的供不起,仁會否上門追嗎?同佢地打電話黎,我應該聽嗎?好苦腦!求給意見!
推薦
樓主,千祈唔好呀,你我各不相識,以前点樣唔啱做錯事都好,雖然搞到破產,但绝對唔係绝路牙,積極面對之後日子囉,可能同家人或身邊人反目,不過咪讓時間沖淡囉,有陣時以為冇路行,原來行下行下又會見到出路,我都俾屋企人鬧,俾D追數搞到冇左份工,禁咪重新黎過囉,經過多次認錯,屋企人都慢慢原諒左我,我亦積極去搵返份工,我份工以前搵三萬,宜家萬四咋,我都冇放棄,始終自己搞出大頭佛,就自己承擔後果,冇得怨天怨地,將來行返正條路好快雨過天晴啦,造傻事咪仲對唔住自己屋企人
回復 支持 1 反對 0

推薦
妳果D都係二線財仔吖
回復 支持 0 反對 1

有X,領x,駿x,比xx
kkf1222 發表於 9-1-2017 00:10
有X,領x,駿x,比xx

樓主,你奶野了。

人地問你,你就答。

你等下呢度無間道起你底羅
如果屋企人都知道咪由佢打囉,d收數一定會兇你,不過十居其九都係吹水,上唔上門就睇個別收數喇,又話破左都要你還,其實唔洗理佢,4萬幾一定唔會還啦,頒左令就冇事架喇
电话就紧,上门未必,因你已两三期。既然你已入纸,坚持吧!努力。
師兄,有時如果真係走到破產最後一步都冇得諗禁多,煮到埋黎就食啦,好過個個月撲水還债仲大壓力啦,屋企人咪慢慢解釋囉,我都俾身邊人鬧到七彩,有時自己闖左禍都真係要反省一下,破左之後你會雨過天清,咪重新做人囉,追唔追數已經係後話啦,除非你d財仔係非法贵利啦,如果唔係,只不過係d二線有牌財務,佢地都唔會殺人放火既,兇下你就一定在所難免啦!努力面對啦,我都同你情況一樣,我都經歷過,最緊要重新定立將來,未來日子仲有大把路可以行,加油
每日都擔心吊膽,好灰,唉!
kkf1222 發表於 17-1-2017 18:33
每日都擔心吊膽,好灰,唉!

有冇上門牙,樓主
不想講吖,現在只覺得好灰,前路好迷網!
都入左纸,就唔好諗禁多喇,等頒令之後就冇事架喇,我上個月都係禁,今個月剛頒令,d財仔日日打黎,又send信息话上門又這樣又那樣,我同佢講$就一定唔會還,要打要殺你咪上黎囉,我都阻止唔到你架,我話$就冇喇,打交我就未驚過,鐘意就上黎,最终打多一兩次都冇再搞我,其實哩d收數人士都係打份工,兇下你就必然,只要堅持唔還其實佢都冇計
kkf1222 發表於 17-1-2017 19:28
妳果D都係二線財仔吖

三間二線
kit430168 發表於 17-1-2017 19:31
三間二線

如果唔介意就留電話,可以開解下,我絕冇其他用意,只不過知道喺哩段時間係好烦好多野諗,自己都經歴過,放心啦,好快雨過天晴,哩度好多師兄都欠二線啦,只要唔係大耳O就問題不大
其實我真係有諗過造傻事,不用煩啦,
kit430168 發表於 17-1-2017 19:37
如果唔介意就留電話,可以開解下,我絕冇其他用意,只不過知道喺哩段時間係好烦好多野諗,自己都經歴過, ...

我介意!而家先警告你一次!唔好話我無講。

----------------------------------
呢度如果無無間,我就死都唔信!

呢度如果無人扮"朋友",做中介,我死都唔信。

呢度好多會員都係有煩惱先上來,好容易會中計。拿我唔一定話你。

做得呢度 admin,我只有用嚴厲的手法去保護呢度的會員!

---------------------------------
我唔明點解D人係要羅人電話, whats up, you cheat 先至可以分享,先可以開解。如果會員能夠證明到自已係有專業資格,我會比佢咁做。

如果有會員一時開解,分享錯左,咁點?開解錯變左叫佢去死,咁點?

上討論區,就要想同人私下分享,咁不如去 shake 1 shake 啦,上乜討論區!

---------------------------------

老實講,我識殺馬李呀會的干事,我找佢去開解會好好多!

其實我做過轉介去佢地度!

admin 發表於 17-1-2017 21:58
我介意!而家先警告你一次!唔好話我無講。

同意做法