破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

大家加油...

其實真係好想話比一d剛剛加入或者打算加入破產行列既朋友聽
因為早幾個月前本人都會十分迷茫,諗緊等no既期間會唔會不停被人追數或者上門追數,好怕影響到屋企人!成日都會諗到訓唔到!但自從我發現有呢個forum,我就日日上嚟睇,上嚟參考一下其他c兄c姐既經歷,當堂個人真係放心同定左好多!雖然大家都素不謀面,但大家都會好樂意回答問題!所以好想話比各位新手知其實破產真係唔洗驚,我地又唔係罪人,只不過當初理財不善以致要行到破產呢一步,更何況人誰無過,知錯能改就得啦!大家加油
我昨日宣誓,  等緊no,  收數佬會唔會上屋企和公司收數, 我都怕影響人
無事架樓主,真係有人打比追數,你咪同佢講呢兩日有架啦,不過個no都再盡快出
cheung2617 發表於 17-10-2015 00:40
我昨日宣誓,  等緊no,  收數佬會唔會上屋企和公司收數, 我都怕影響人

其實我一直唔明好多會員的想法。

唔通唔去破,收數唔上門?

好多師兄都係咁諗,唔還上門搞屋企人會點點點,你怕咪D早還錢,還唔到就快快諗其他方法,但見佢地係咁拖,拖到真係比左收數佬又要驚一大餐,上黎問點算點算
過來人,有苦自己知
KOEY 睇黎想通左好多??,等你開埋大會,傾埋生活,望返轉頭,就會覺得破產期間擔心黎都多餘,
努力啦