破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

剛收到破署信開債權人大會

2月中…信內容話須按會議的要求接受訊問與提供資料!
想問下要訊問我咩野?提供咩資料?
如果找律師申請破產的話,這個大會係咪都係律師出席?  其實係d咩會???  
無野帶  拿身份證  外判會問翻你D野  比如之前有無保險, 有無馬會戶口等等

開完會叫你簽幾份野, 走得, 佢地會再約你時間去傾生活費
EWB 發表於 25-1-2014 23:51
如果找律師申請破產的話,這個大會係咪都係律師出席?  其實係d咩會???   ...

律B攪破產同大會係無關係

律B只係攪到幫你上埋庭, 頒到令, 以後既野唔關佢地事

呢個會係 債權人唔妥你比主任跟, 或你咁唔好彩被抽中跟外判, 會中只係 債權人既受託行將來會跟你個case, 4年直到解破, 破署亦將權力交比佢地咁解
smallcat 發表於 26-1-2014 00:25
律B攪破產同大會係無關係

律B只係攪到幫你上埋庭, 頒到令, 以後既野唔關佢地事

照你咁講...係咪不論外唔外判都要開呢??  OR ...只係被外判既人先要去開呢??  到時又會係開幾耐和會係咩情況呢??  ONLY 坐係到聽 OR .....???  
有無寫係邊間跟呀?
EWB 發表於 26-1-2014 00:31
照你咁講...係咪不論外唔外判都要開呢??  OR ...只係被外判既人先要去開呢??  到時又會係開幾耐和會係咩 ...

睇翻舊文, 債權人會議就可以  可在此網搜索債權人會議