破產聯盟

查看: 2183|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

有無ching用痕身出糧?

我拎主任封信去痕身保留返本身嘅戶口,但痕身個職員同我講
以後提存都只可以用簿仔,唔可以用提款咭。
係咪淨係痕身係咁定其他銀行都唔比用提款咭?
我都係痕身出糧,但即時出卡同密碼比我。第一城分行。
vanabby1978 發表於 22-11-2013 18:31

Ching你係開新戶口?
vanabby1978 發表於 22-11-2013 18:31

係咪開新戶口兼無簿仔嗰隻?
因為我本身有痕身戶口,有簿仔及提款咭,但係銀行職員叫我以後提款
要拎簿仔落分行搞,因為我提款佢地要打電話問左主任先喎!
其他師兄師姐係咪都唔駛咁樣?佢仲話我張提款咭而家唔可以再用喎!
我都知破後生活會有d唔方便,但唔係麻煩成咁呀?星期六日要攞$點算?
真係唔會咁,我11月5號法庭出信破!15號左右就收到封不反對通知書,可以去開戶口,
開果時係比較麻煩,但即時收到張卡同密碼,門戶比500蚊,我第二日
已經禁番500蚊出黎用。
我都係痕身出糧戶口... 不過係開ATM戶口 (無簿仔)... 我可以用提款咭喎... 不過開戶時都有少少阻滯... d職員話唔可以用e-banking... 不過後尾我發現我都依然用到e-banking... 詳細可以睇下我上年個post... http://www.hkiva.org/forum.php?mod=viewthread&tid=8778
queenielamok 發表於 25-11-2013 11:01
我都係痕身出糧戶口... 不過係開ATM戶口 (無簿仔)... 我可以用提款咭喎... 不過開戶時都有少少阻滯... d職 ...

我保留戶口又無乜阻滯喎,都好快手,職員亦好好禮貎!只係佢話我唔可以再用提款咭啫(ー ー;)
btw,thank you!
man_so1110 發表於 26-11-2013 00:54
我保留戶口又無乜阻滯喎,都好快手,職員亦好好禮貎!只係佢話我唔可以再用提款咭啫(ー ー;)
btw,thank y ...

無得用提款咭都好唔方便喎... 吓吓要去櫃枱提款... 排隊都有排排...
queenielamok 發表於 26-11-2013 10:33
無得用提款咭都好唔方便喎... 吓吓要去櫃枱提款... 排隊都有排排...  ...

咪就係!下下去排隊,好得閒咩?
唔知我張咭會唔會好似你個e-banking咁,話唔用得其實又用到呢?
出左糧試下㩒錢先!
man_so1110 發表於 26-11-2013 11:12
咪就係!下下去排隊,好得閒咩?
唔知我張咭會唔會好似你個e-banking咁,話唔用得其實又用到呢?
出左糧 ...

再唔係你搵日去返痕身總行... 扮哂野話張咭壞左... 要求換過張咭... 睇下佢地咩反應... 如果佢地如常幫你安排換咭手續... 即係無問題囉...

(點解去總行... 係聽好多師兄話總行d service 好d... 佢地見慣世面... 無分行咁歧視我地呢班破民...)
我都係痕身出糧 , 即時出ATM卡同密碼比我 (總行) !
我都係用開開痕身出糧,無簿仔得提款卡,我係總行用解凍acc,好快又無話要去分行提款喎,會唔會係有簿仔既就唔可以用提款卡呀?
Nicolecc 發表於 27-11-2013 23:54
我都係用開開痕身出糧,無簿仔得提款卡,我係總行用解凍acc,好快又無話要去分行提款喎,會唔會係有簿仔既就 ...

我本身有簿仔架!咁可能真係有簿仔唔可以用提款咭喎!