破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: kkf1222
打印 上一主題 下一主題

新手請教

kkf1222 發表於 16-10-2015 21:21
本人有一個方法,未知可行可否教吓小弟,本人是底薪加佣金去糧的,底薪-7000/佣金約12000,我個人搞破產, ...

明顯係犯法行為
本人有一個方法,未知可行可否教吓小弟,本人是底薪加佣金去糧的,底薪-7000/佣金約12000,我個人搞破產, ...

公司肯幫你咁做?唔上報雞雞出比你老婆?
如果公司當出比第二個員工,咁即係你老婆有收入。老婆有收入,咁家庭開支又要平分,你有咩著數?

你公司點報稅呀?
點報MPF呢?
你幾多歲人呀!呢D咁簡單既問題都諗唔到!
點解你唔去搵多份,相反猛諗短招!
家家有本難諗的經!
有幾呀???
少親人,即係唔係冇啦!你借錢都要報資詢人啦!
你係一定要維持現狀,我可以好肯定咁講,你唔開源節流。貧賤夫妻百事哀,你話你自己會點,
我都費事講!
不過我都好肯定咁講,
你個CASE除非你有假文件。或者X眾根本唔係你借,如果唔係X眾根本唔會借俾你!因為我今日問過!
你水份成份甚高至偏高!
固於我老婆冇收入,所以我先幫佢掂破産
補充:本人月入大約20000-23000(小眾-3650x72/aeonx4500x60/日本仔-2100x48
是否可行呢各位C兄C娣,多謝賜敎
仲有個好消息業主減租比我到4500,真心多㴬業主
kkf1222 發表於 18-10-2015 21:28
補充:本人月入大約20000-23000(小眾-3650x72/aeonx4500x60/日本仔-2100x48

講左幾日先話自己收入2萬-2.3萬......
一個正常人邊有可能記錯自己收入??
呢到個個都只會記錯自己欠債數目既0者,你都叫利害

你...呃水吹既成份真係.......好"拿"高

你又吾係五六十歲,打$7000工?

你真係當人死架.大把方法查到你入息喇!!

虛報入息因住比人送去法庭