破產聯盟

返回列表 發新帖
樓主: elevenbrother
打印 上一主題 下一主題

高院頒令許仕仁破產

smallcat 發表於 27-11-2013 17:54
睇來東東銀兩店今次都輸唔少  應該條數唔細

東東銀兩店都係要向估東交代,點都要劃清界線.

當日睇新聞...佢咁可破,我只能說不枉此生.
破都都有人比,無幾多個.

好羨慕亞瘦龍.最少6000萬+,我就好慚愧
bb_q_888 發表於 3-12-2013 15:58

但依家淒涼, 所以, 亂使錢真大獲
破產係好好訓練慳錢  但許大佬依家慳都無用, 又好似病又無水, 真大獲

diyhard2002 發表於 3-12-2013 16:02
好羨慕亞瘦龍.最少6000萬+,我就好慚愧

報紙估計7500萬,其實有D 私底下數,應該過億.
唔係老廉郁手,應該今日都撐得住.

時代背景係,97之後,有一班特別工作者搜集全港知名人士的黑材料.
有人腳痛之後,工作者加多兩錢肉緊.
到選特首之前,就開始一路路爆鑊. 選完更加要打殘前朝以示自己要改革,因為僧朝太腐敗.
如果今次唔係大K 精神有問題,周圍放料,其實肥人未必有事.

慘!!!

smallcat 發表於 3-12-2013 18:02
破產係好好訓練慳錢  但許大佬依家慳都無用, 又好似 ...

第一人地爛船都有3分釘,富貴好友眾多,佢又有8萬一個月,以佢洗法,可能過得豐富過我未破之時.
可能佢住屋都可以CLAIM 番3-4萬.
第二人地4年之後,8萬可以完全唔上繳.
生活不憂.

佢PK 過我地,係面對官非,應該要坐走唔甩.另外人地做開人上之人,咁一跌真係未必頂到.
最後佢係名人,佢生活圈子,個面子/自尊等係好難好難放得低.
flypig 發表於 3-12-2013 19:43
報紙估計7500萬,其實有D 私底下數,應該過億.
唔係老廉郁手,應該今日都撐得住.

我話鎮嬰哥點都好過粒糖,起碼吾會似貧僧果支水甘腐敗.
smallcat 發表於 3-12-2013 18:02
破產係好好訓練慳錢  但許大佬依家慳都無用, 又好似 ...

淒涼??我估佢80K/月,一個仙都吾使上繳呀
bb_q_888 發表於 3-12-2013 15:58

我都想知道"銀兩店"點解籤,為勿可以借甘多錢比佢?如果有擔保人咪追擔保人囉,D小股東真系比人搵笨賊
diyhard2002 發表於 3-12-2013 21:39

有沒甘多生活費阿?
flypig 發表於 3-12-2013 19:48
第一人地爛船都有3分釘,富貴好友眾多,佢又有8萬一個月,以佢洗法,可能過得豐富過我未破之時.
可能佢住屋 ...

人係好現實, 之前佢有利用價值, 大把人馬住佢, 依家都會有人接濟既, 但風光不再係事實, 而且病痛纏身, 你睇佢個樣都已經謝左, 人就係靠一度氣, 我睇佢都散左架喇
diyhard2002 發表於 3-12-2013 21:39

你咁清楚佢底細? 唔通你係佢破產顧問?
diyhard2002 發表於 3-12-2013 21:37
我話鎮嬰哥點都好過粒糖,起碼吾會似貧僧果支水甘腐敗.

根據呢期政治分析最好的練乙錚教授講,曾梁只係持牌人.後面各有金權板塊.
至此,再無邊個貪多D的分別,只係邊個集團贏的分別.輸家命運好慘,必定俾另一方趕盡殺絕.
曾生只係貪細眉細眼,用國內標準,呢D係最基本福利,根本係大清官.

另一方又真係好人?大話連篇,人格都無埋.一方面攻擊對手僭建,自己係地牢加幾塊磚當無做過.
佢頭馬真軟哥,前粉DREAM BEAR 都古靂精怪.搵得到百份報老細做金主,你以為人地做義工,唔駛回報咩!!!