破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

關於黎緊出糧問題...

因之前轉左永 0 做出糧户口..永0 係會早一日入數~我28號出糧即係27號下午銀行就會有錢(應該4點左右)...今日揾左代理人(會計師)他E左野比我填申請解凍信先..但最快要星期一即係27號....唔知夠唔夠時間攪到~~~~
假如真係下星期一下午四點左右出糧..咁我上午去拎解凍信即刻去銀行攪解凍唔知咁樣樣係咪就當日可以如常使用户口?
唔洗擔心喎,到時你攞封信去銀行搞,其實大約5分鐘就搞掂架啦,咁你嘅戶口即時可以正常提存啦!!!
HKSSHK 發表於 23-1-2014 23:35
唔洗擔心喎,到時你攞封信去銀行搞,其實大約5分鐘就搞掂架啦,咁你嘅戶口即時可以正常提存啦!!! ...

Thanks ^_^~我仲想知呢係咪到時上去會計師樓度交哂D野比佢就代表完成成個過程?
neelds2003 發表於 23-1-2014 23:47
Thanks ^_^~我仲想知呢係咪到時上去會計師樓度交哂D野比佢就代表完成成個過程? ...

因為我驚星期一公司入錢入到落去..我之後先解凍驚拎唔返D錢...
neelds2003 發表於 23-1-2014 23:48
因為我驚星期一公司入錢入到落去..我之後先解凍驚拎唔返D錢...

咁你絕對可以放心,如果你個戶口未解凍,你公司係入唔到錢去你戶口架,所以唔存在"拎唔返D錢出嚟"呢個問題.
HKSSHK 發表於 24-1-2014 20:34
咁你絕對可以放心,如果你個戶口未解凍,你公司係入唔到錢去你戶口架,所以唔存在"拎唔返D錢出嚟"呢個問題. ...

其實我有個玻完的同事6年前左右佢話個時公司照入到錢入去,....拎唔返...這就是我擔心的....唔知有無C兄有過我同事這個情況??