破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

打來話借錢俾我,講講下叫我債務紓緩,當我LULU

星剪打來話借俾我
我話我TU借唔到架啦,爆晒架啦
我大一大佢話我自己TU得H,雖然係事實
佢硬係話可以,咁咪SAI十分鐘同佢爹兩轉
問長又問短已經不太耐煩

20分鐘後打番來話做到,不過方案係債務紓緩

O99,小弟早就搵齊有關破,DRP,IVA乜乜77都難唔到我,想昆9我$

雖則而家累屋企人借完又借俾我,但係我都決定唔破
點解?
因為可以再借
唔炒期指就做生意,起碼可以翻到身,如果我破左,借唔到又要再等多5,6年,加起來10年

都係唔破!

講番條契弟,又係好似另一位師兄咁話,有熟人係乜春金融度做

我話你老味,DRP一定唔係息平過我而家,咪當我LULU

佢竟然寸我,話佢先係做金融

你老味,小弟假假地之前都係TRADER,雖然TRADE瓜左

各位師兄小心呢D借錢電話扮晒野,實在係度搵食,錢又借唔到,仲要你貼錢搞乜搞乜

SAI9氣
多謝你出文提醒。

給會員的話
其實我都收到好多推廣電話,只係我從來唔比機會對方,
一講到借錢、免費試用、超值,我都話無興趣。
令對方無法套出任何私人資料。

我不是比其他人聰明,只是我遇過一些不愉快經歷。
就算大公司電話推廣都夠膽唔認數,要左追右追……禮品。
所以要幫襯都去門市。而且"需要"不用別人推廣,
明白自己不是別人,作出選擇亦只可是你!
我就冇兩位師兄咁醒啦~蠢到俾資料佢地,俾完到自己個腦轉返先覺得奇怪,而家等恆x覆返我係咪有個組電話,如果冇真係要去警察個度備定案啦~
bb_q_888 發表於 21-1-2014 01:09
多謝你出文提醒。

給會員的話

呢啲推廣電話都費事聽,直頭裝啲軟件截咗佢
我岩岩都收到×信銀行打黎,話咩有個咩咩計劃sell俾我,我即時話我申破了喔,個職員就即話唔好意思,唔該晒,拜拜
cutebabymama 發表於 21-1-2014 12:37
我岩岩都收到×信銀行打黎,話咩有個咩咩計劃sell俾我,我即時話我申破了喔,個職員就即話唔好意思,唔該晒 ...

甘你係米真係破左先?破產好敏感,假若銀行收錯料會作錯誤評估。我地吾知電話個係真邊係假。下次不如話你大把錢唔需要。
bb_q_888 發表於 21-1-2014 21:09
甘你係米真係破左先?破產好敏感,假若銀行收錯料會作錯誤評估。我地吾知電話個係真邊係假。下次不如話你 ...

入左紙咋,等緊頒令,呢段時間,聽又唔係,唔聽又唔係,到左夜晚八點幾,仲有電話打黎,我上google check個電話號碼,又係果啲借貸電話
cutebabymama 發表於 22-1-2014 00:55
入左紙咋,等緊頒令,呢段時間,聽又唔係,唔聽又唔係,到左夜晚八點幾,仲有電話打黎,我上google check ...

其實如果你已經入咗紙宣咗誓就可以直接同佢哋講話已經做咗老破,基本上你已經唔可以私下還錢比任何債權人,佢哋都冇你辦法,總之有電話就接,唔洗驚喎亦唔洗同佢哋勞氣,你唔接電話佢哋先會打去你屋企同公司搵你,到時咪仲煩.
今日其中一間又打黎,但出奇地好有禮貌,好客氣,依家等三月頒令,希望一切順順利利