破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

我又有問題啦+我破產身份為何會被知道?? 我可以去投訴嗎???

sorry呀, 各位, 我都知我有好多問題but幫我攪文件果間6c樓, 我唔知係我理解力能又問題, 定還是佢答到一舊舊

(1) 如果我係租約上面, 叫個業主remark番銀行名+account number, 我係咪可以破後都用戶口過戶口過數交租,水電架 ?
(2) 我可唔可以用ESP買野(萬X, 屈人寺, 胃康, PK...ETC) ?
(3) 我可唔可以用PPS交電話費同上網費?
(4) 破後頭果一年, 係咪最好唔好搬屋, 因我份租約會係9月滿, 個業主已暗示唔會續租......
(5) 仲有, 唔計果4年年報表同埋頒令果封信, 破署仲會唔會寄D乜信去我屋企架 ??

點解attached 2張相會無左個留言ge ???

剛剛打開信箱, 有間叫香港xx顧問服務公司寄信給我
收信人係打我中英文全名的
為何呢間野會知我已做破產 ????
破左產頒令後會登憲報,d公司會留意到,我都收過呢間公司信

'廣告信'嘛,
看不看也可。

申破入稟紀錄係公開,可在高院查冊看到,
每天一大班'老鼠'在等運到。
正如每天報紙有登刊各民事案,
你有時間無聊也可到(好似高院一樓)一看。

你既'問題'全不是問題,
破後一樣可用PPS.EPS自如。
原來係咁~~~
我知可以CHECK HIGH COURT, 報紙知道破產人個名,
但無想過連個住址都俾人知道埋
如果成日失經無神有呢D顧問公司SEND信黎,
我咪有排煩
301 發表於 11-1-2014 15:02
'廣告信'嘛,
看不看也可。

咁都好D~~ 我仲以為PPS, EPS 都唔會俾我用~~
但係咪真係唔好再戶口過戶口咁交租AR ??
師兄有超能力可以用黎買野緊係用啦

正經答,6c 教盡量用現金,唔會有機會比人問長問短,用 "EPS" 有哂記錄。我坐監果 4 年全部用現金,簿仔淨係見到我襟錢同出糧。不過其實交租水電果 d 用 EPS 都唔係問題,反正一定有記錄。