破產聯盟

標題: 上銀行搞到負債150萬, 應該IVA定破產 [打印本頁]

作者: funnypan    時間: 7 天前
標題: 上銀行搞到負債150萬, 應該IVA定破產
大家好
月薪 3萬3
負債
中信 552000 72期 10月供第1期
ZA bank 500000 60期 10月供第1期
中銀 260000 60期 10月供第6期
Dbs 240000 60期 10月供第6期
Total: 1552000 月供:3萬4 根本唔夠錢供

剛剛30歲 IVA同破產我都可以做 豁出去了

作者: 天意玩弄人心    時間: 7 天前
破產可以緊係破產啦 除非你份工破產後有影響姐
政府工 我唔求升職 只係想負責任地完左件事佢
作者: Yuyuyuu    時間: 7 天前
150萬,月薪3萬3,45倍,iva都太難供啦,如非特別原因破產吧啦
作者: 天意玩弄人心    時間: 7 天前
funnypan 發表於 15-9-2024 17:34
政府工 我唔求升職 只係想負責任地完左件事佢

唔影響就破啦  
好 我搵下d 公務員破產緊既post學下野先 唔該哂各位
咁我都搵下破產個邊既post先 唔該各位
作者: him8211    時間: 6 天前
頭兩條大數新借咩都做唔到啦,夠半年再諗
作者: richardchow    時間: 6 天前
點解會欠咁多?
作者: Kawaiii    時間: 6 天前
岩岩借個1球去左邊?
作者: geo123    時間: 6 天前
樓主想清楚點去解釋兩條新數啲錢去咗邊先再去話破產/IVA啦, 唔係話舉手破產就唔洗理.銀行都唔會咁順灘.
作者: jwong130    時間: 5 天前
geo123 發表於 16-9-2024 19:43
樓主想清楚點去解釋兩條新數啲錢去咗邊先再去話破產/IVA啦, 唔係話舉手破產就唔洗理.銀行都唔會咁順灘. ...

D $$用o左去邊?
其實係債主 (銀行) 會問 定 係破產主任見到就主動問?
作者: ccckeikei    時間: 4 天前
其實樓主你舉手會捉蟲喎,你仲要係公務員,我覺得會入到你詐騙

歡迎光臨 破產聯盟 (https://hkiva.org/) Powered by Discuz! X3